Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2014, 10:15

Kreće fudbalska „bubamara“

č: | fb:

Kod srpskoligaša, ubsko Jedinstvo „probija led“ na današnjem gostovanju Šumadiji u Aranđelovcu od 17.30 sati. Trener Srđan Jovanović Čobanja, koji je ekipu preuzeo u finišu prošlog prvenstva u Zonskoj ligi Drina, nakon kažnjavanja trenera Žarka Jovanovića zbog fizičkog napada na sudije posle utakmice na Ubu, nastojao je da uigra novi tim sa nekoliko pojačanja među kojima su i Valjevci - Petrašević, Petrović i Soldatović. Odigrano je desetak utakmica, na generalnoj probi bilo je 2:1 protiv Vage iz Stepojevca. Ambicije su (bar) sredina tabele.

Železničar sutra (17.30) u Lajkovcu dočekuje Pobedu iz Beloševca, kod Kragujevca. Trener Aca Lazarević je, sudeći po rezultatima iz pripremnog perioda, kada su padali i prvoligaši - užička Sloboda sa 4:1, odnosno Metalac u Gornjem Milanovcu sa 2:0 - dobro „spakovao“ tim i „namestio“ igru, što bi trebalo da opravda prošlosezonsko četvrto mesto među srpskoligašima. Raduje, takođe, činjenica da je prvom timu priključeno nekoliko igrača iz omladinskog sastava tako da Želja neće imati problema sa „bonus“ igračima.

Novi valjevski srpskoligaš Budućnost-Krušik, sa novim trenerom Slavišom Božičićem, najavljuje „napad“ na prvo mesto. Za mesec dana, nakon fuzije dva kluba, valjalo je selektirati ekipu, postaviti igru, vratiti Rajevca, Gentića, Baljka, Miloševića... Rezultati kontrolnih utakmica i porazi sa Rudarom (Pljevlja), Rađevcem (Krupanj) ili šabačkom Mačvom nisu ukazivali na to da su ambicije Valjevaca opravdane. Nadu u boljitak budi pobeda od 4:0 protiv Sloge iz Bajine Bašte u „generalnoj probi“. Pravi test, ipak, biće sutrašnje (17.30) gostovanje Jošanici u Novom Pazaru.

Pet „zonaša“ iz Kolubarskog okruga

Kolubarski okrug će u Zonskoj ligi Drina ovoga puta imati pet ekipa. Radnički sa Petog puka, pod vođstvom novog (starog) trenera Raše Markovića, sa nekoliko iskusnih igrača i većim brojem novajlija cilja bolji plasman od borbe za opstanak. Tokom priprema sa ajkovačkim Željom bilo je 1:2, dok je Brezovica pobeđena sa 3:1. Radnički danas (17.30) dočekuje imenjaka radnički Stobeks iz Klubaca, kod Loznice.

OFK Osečina se osetno pojačala, za prvih 11 konkuriše 25 igrača. Ekiipa još nije najbolje uigrana, otuda i nešto slabiji rezultati (sa jakim protivnicima) u pripremnom periodu – protiv Teleoptika, drugog tima Partizana, bilo je 2:5. Na startu, Osečanci sutra (17.30) dočekuju Borac, Romsku ekipu iz Šabačke male, koja svake godine, bar na početku sezone, ima najviše ambicije, a sponzor im je bio estradna zvezda Ljuba Aličić.

Mioničku Ribnicu ponovo vodi Zoran Nenadović Efe, koji je kao igrač svojevremeno nastupao i za Budućnost. Na okupu je gotovo kompletan tim iz prošle sezone, ima i pojačanja, a na staru igra se sa neugodnom Slogom u Sjenici. Lajkovački Zadrugar se, kao prvak Okružne lige, vratio među „zonaše“, pa voljom žreba u prvom kolu gostuje Jedinstvu u Vladimircima. Brezovica, iz istoimenog sela kod Uba, za koju su tokom letnjih ferija davno igrala i braća Kostić, Bora i Voja, iz Obrenovca, oslabljena je, što ne znači da neće učiniti sve kako bi (bar) opstanak u ovom rangu bio obezbeđen na vreme.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 3 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 39 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara