Svetosavska atletska trka  (foto: Đorđe Đoković)
Svetosavska atletska trka (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2020, 13:55

Najbolji Miloš Malešević i Verica Đorđević

č: | fb:

Centralnim gradskim ulicama u Valjevu danas je održana 21. Svetosavska atletska trka sa oko 150 takmičara, iz desetak gradova, od predškolaca i đaka, do seniora i juniora u obe konkurencije, vojnika, policajaca, rekreativaca i veterana. 

 

Pobednici su Verica Đorđević iz Surčina i Miloš Malešević iz Inđije kod seniora u trkama na 3.000, odnosno 5.000 metara. Druga u trci seniorki bila je Marina Radovanović iz Leposavića, dok je trećeplasirana bila Milica Žunjić iz Užica. Ubljanin Milan Mitrović, član AK Užice, i Mirko Mauna iz Sremske Mitrovice osvojili su drugo i treće mesto kod seniora.

 

Najbrža juniorka bila je Lana Benović iz Bjeljine, druga je bila Katarina Rajković, dok je kod juniora pobednik Aleksa Petković, drugo i treće mesto osvojili su Filip Nedeljković i Aleksandar Resanović. U juniorskoj konkurenciji trčalo se na po 3.000 metara.

Svetosavska atletska trka

Svetosavska atletska trka (Foto: Đorđe Đoković)

 

Predškolaci su trčali stazu dugu 200 metara, osnovaci od prvog do petog razreda trčali su 400 metara, a učenici od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolci stazu dugu 800 metara. Vojnici i policajci trčali su u uniformama na 1.500 metara, a veterani preko 40 godina i rekreativci stazu dugu 1.000 metara.

 

Svetosavska atletska trka

Svetosavska atletska trka (Foto: Đorđe Đoković)

Svetosavsku trku pokrenuo je 1993. godine sada pokojni Aca Milovanović, a nekoliko godina nije je ni bilo da bi se posle obnavljanja ustalila kao gradska manifestacija za koju je iz budžeta izdvojeno 350.000 dinara.

 

Trku su, kao stalnu gradsku manifestaciju sa skromnim nagradnim fondom, organizovli Gradski sportski savez i AK Metalac uz podršku Grada Valjeva.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 27 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 16 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.