Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2020, 09:16

Aleksandru Obradoviću su ugrožena radna i ljudska prava

č: | fb:

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović je po oslobađanju iz Centralnog zatvora bio u tromesečnom kućnom pritovoru, koji mu je, rešenjem beogradskog Višeg suda, ukinut 18. decembra prošle godine, ali na svoje radno mesto u Krušiku nije vraćen, već je i dalje pod suspenzijom.

 

Na pitanje novinara da li je neko na sastanku predstavnika ASNS sa rukovodstvom Krušika pomenuo "makar u šali" Aleksandra Obradovića, predsednica ASNS Ranka Savić odgovara potvrdno i dodaje "ne u šali nego je pomenut vrlo ozbiljno".

 

Kako je rekla, ona je jedini predstavnik sindikata koji već drugi put jasno i precizno postvalja pitanje Aleksandra Obradovića i njegove suspenzije sa posla koju smatra nezakonitom. 

 

- Ne ulazeći u politiku, Aleksandra Obradovića gledam kao radnika, smatram da potpuno mimo bilo kog zakona, bilo kog prava i pravde taj čovek mesečno prima 18 hiljada dinara. Tražila sam pojašnjenje po kom osnovu je on suspendovan sa posla s obzirom na to da nije pokrenut krivični postupak, dakle zakonski nema nikakvog osnova. Ja razumem da poslodavac ne želi Aleksandra Obradovića u fabrici, ali onda treba da ga plaća sto posto sve dok se ili ne pokrene krivični postupak ili se ne donese neka presuda u vezi sa njim. Ovo sada je ugrožavanje i radnih i ljudskih prava Aleksandra Obradovića – naglasila je Ranka Savić.

 

Odgovor ruovodstva je da čekaju tužilaštvo, ali nisu rekli da li imaju saznanja o tome dokle je stigla istraga i koliko će još dugo čekati tužilaštvo, a to može da potraje godinama.

 

Krivična istraga koja se protiv Aleksandra Obradovića vodi od 20. septembra i posle koje tužilac treba da odluči da li će da podigne optužnicu ili da je odbaci, i dalje traje i na neki način je zamrznuta zbog vanrednog stanja, izjavio je pre četiri meseca za "Danas" advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Obradovića.

 

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara