Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2020, 09:16

Aleksandru Obradoviću su ugrožena radna i ljudska prava

č: | fb:

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović je po oslobađanju iz Centralnog zatvora bio u tromesečnom kućnom pritovoru, koji mu je, rešenjem beogradskog Višeg suda, ukinut 18. decembra prošle godine, ali na svoje radno mesto u Krušiku nije vraćen, već je i dalje pod suspenzijom.

 

Na pitanje novinara da li je neko na sastanku predstavnika ASNS sa rukovodstvom Krušika pomenuo "makar u šali" Aleksandra Obradovića, predsednica ASNS Ranka Savić odgovara potvrdno i dodaje "ne u šali nego je pomenut vrlo ozbiljno".

 

Kako je rekla, ona je jedini predstavnik sindikata koji već drugi put jasno i precizno postvalja pitanje Aleksandra Obradovića i njegove suspenzije sa posla koju smatra nezakonitom. 

 

- Ne ulazeći u politiku, Aleksandra Obradovića gledam kao radnika, smatram da potpuno mimo bilo kog zakona, bilo kog prava i pravde taj čovek mesečno prima 18 hiljada dinara. Tražila sam pojašnjenje po kom osnovu je on suspendovan sa posla s obzirom na to da nije pokrenut krivični postupak, dakle zakonski nema nikakvog osnova. Ja razumem da poslodavac ne želi Aleksandra Obradovića u fabrici, ali onda treba da ga plaća sto posto sve dok se ili ne pokrene krivični postupak ili se ne donese neka presuda u vezi sa njim. Ovo sada je ugrožavanje i radnih i ljudskih prava Aleksandra Obradovića – naglasila je Ranka Savić.

 

Odgovor ruovodstva je da čekaju tužilaštvo, ali nisu rekli da li imaju saznanja o tome dokle je stigla istraga i koliko će još dugo čekati tužilaštvo, a to može da potraje godinama.

 

Krivična istraga koja se protiv Aleksandra Obradovića vodi od 20. septembra i posle koje tužilac treba da odluči da li će da podigne optužnicu ili da je odbaci, i dalje traje i na neki način je zamrznuta zbog vanrednog stanja, izjavio je pre četiri meseca za "Danas" advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Obradovića.

 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 6 sati 6 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 10 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara