Đaci generacije (foto: DjordjeDjokovic)
Đaci generacije (foto: DjordjeDjokovic)
23.09.2020, 06:45

Nagrađeni đaci generacije

č: | fb:

Đacima generacije osnovnih i srednjih škola sinoć su dodeljene nagrade. "Vi ste ono najbolje što ovaj grad ima u ovom trenutku", rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković čestitajući nagrađenim đacima.

 

Novčanom nagradom nagrađeno je 22 učenika, od čega 16 osnovaca, koji su dobili po 10 hiljada dinara i šest srednjoškolaca sa po 20.000 dinara. Đaci generacije su dobili i stipendiju grada Valjeva u trajanju od 12 meseci, koja iznosi 5.500 za osnovce, 6.500 za srednjoškolce, 10.000 za studente i 11.000 dinara za studente u inostranstvu.

 

"Sigirno ćete nekada pomisliti da se znanje i učenje ne vrednuje doviljno, ali verujte mi da u svakom vremenu prave vrednsoti uvek pronađu svoj put i svoje zasluženo mesto", poručio je najboljim đacima gradonačelnik.

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Grad Valjevo je za stipendiranje najboljih učenika i studenata opredelio 28 miliona dinara. "Ovo veliko izdvajanje iz gradskog budžeta i nagrade koje vam uručujemo su samo podsticaj da nastavite da još više učite i radite", rekao je Lazar Gojković. Dodao je da veruje da će i u budućnosti slušati o njihovim rezultatima, ali i nagrađivati njihove uspehe.

 

"Najveća nagrada će biti ukoliko postanete pošteni, vredni i dobri ljudi, i ako doprinesete svom gradu, svojoj zemlji, pa zašto da ne i celom svetu", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Dodela nagrada za đake generacije

Dodela nagrada za đake generacije (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zbog epidemije koronavirusa nagrade grada Valjeva i nagrade đacima generacije nisu dodeljene za Dan grada 20. mart, jer nije održana svečana sednica Skupštine Valjeva. Dodela nagrada održana je u sali Skupštine grada, a zbog epidemiološke situacije, bili su samo nagrađeni učenici, nekoliko nastavnika, predstavnici Grada i Školske uprave, i novinari.

 

Nagrade đacima generacije uručili su gradonačelnik Lazar Gojković, načelnica Školske uprave Zorica Jocić i predsednica Skupštine grada Snežana Rakić.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara