Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2020, 10:28

Radijatori topli i pre zvaničnog početka grejne sezone

č: | fb:

Zbog niskih temperatura grejanje će u stanovima i poslovnim objektima, koji su priključeni na daljinski sistem, početi danas nekoliko dana pre zvaničnog početka grejne sezone, rečeno nam je u Toplani.

 

Prema rečima direktora Toplane Zoran Stepanovića, trebalo je još jutros u pet časova da se pusti grejanje kako bi radijatori bili topli do sedam časova, međutim, zbog nestanka struje, početak grejanja je odložen.

 

"Jutros i tokom prepodneva skoro ceo grad nije imao elelktričnu energiju, što je napravilo problem i nama. Prvo nije bilo struje u Toplani, a kasnije kada je kod nas došla, nisu je imali potrošači, naši korisnici. Tako da umesto protoka od 1100 kubika prema grada, u trenutku nestanka struje pao je ispod 500, a to nam je otežalo održavanje sistema na tom protoku", objasnio je Stepanović.

 

Dodaje da će svi stanovi i poslovni objekti koje greje Toplana biti topli kada se stabilizuje situacija sa strujom, što bi trebalo da bude nakon 13 časova.

Zoran Stepanović

Zoran Stepanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zoran Stepanović kaže je Toplana praktično sa grejanjem startovala i pre zvaničnog početka grejne sezone zbog niskih temperatura i najavljuje da će grejati danas i sutra do 22 časa jer se prognoziraju temperature do 12 stepeni. 

 

I za ovu grejnu sezonu obezbeđene su dovoljne količine energenata, tako da, kako je poručio direktor Toplane, korisnici nemaju razloga za brigu.

 

Dobra vest je i to da će cena grejanja i ove sezone ostati nepromenjena. Podsećamo poslednji put grejanje na daljinski sistem u Valjevu je poskupelo pre sedam godina.

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 19 sati 58 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara