Registracija Prijava preko FB
Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2020, 10:28

Radijatori topli i pre zvaničnog početka grejne sezone

č: | fb:

Zbog niskih temperatura grejanje će u stanovima i poslovnim objektima, koji su priključeni na daljinski sistem, početi danas nekoliko dana pre zvaničnog početka grejne sezone, rečeno nam je u Toplani.

 

Prema rečima direktora Toplane Zoran Stepanovića, trebalo je još jutros u pet časova da se pusti grejanje kako bi radijatori bili topli do sedam časova, međutim, zbog nestanka struje, početak grejanja je odložen.

 

"Jutros i tokom prepodneva skoro ceo grad nije imao elelktričnu energiju, što je napravilo problem i nama. Prvo nije bilo struje u Toplani, a kasnije kada je kod nas došla, nisu je imali potrošači, naši korisnici. Tako da umesto protoka od 1100 kubika prema grada, u trenutku nestanka struje pao je ispod 500, a to nam je otežalo održavanje sistema na tom protoku", objasnio je Stepanović.

 

Dodaje da će svi stanovi i poslovni objekti koje greje Toplana biti topli kada se stabilizuje situacija sa strujom, što bi trebalo da bude nakon 13 časova.

Zoran Stepanović

Zoran Stepanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zoran Stepanović kaže je Toplana praktično sa grejanjem startovala i pre zvaničnog početka grejne sezone zbog niskih temperatura i najavljuje da će grejati danas i sutra do 22 časa jer se prognoziraju temperature do 12 stepeni. 

 

I za ovu grejnu sezonu obezbeđene su dovoljne količine energenata, tako da, kako je poručio direktor Toplane, korisnici nemaju razloga za brigu.

 

Dobra vest je i to da će cena grejanja i ove sezone ostati nepromenjena. Podsećamo poslednji put grejanje na daljinski sistem u Valjevu je poskupelo pre sedam godina.

 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 6 sati 40 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 11 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara