Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2020, 10:28

Radijatori topli i pre zvaničnog početka grejne sezone

č: | fb:

Zbog niskih temperatura grejanje će u stanovima i poslovnim objektima, koji su priključeni na daljinski sistem, početi danas nekoliko dana pre zvaničnog početka grejne sezone, rečeno nam je u Toplani.

 

Prema rečima direktora Toplane Zoran Stepanovića, trebalo je još jutros u pet časova da se pusti grejanje kako bi radijatori bili topli do sedam časova, međutim, zbog nestanka struje, početak grejanja je odložen.

 

"Jutros i tokom prepodneva skoro ceo grad nije imao elelktričnu energiju, što je napravilo problem i nama. Prvo nije bilo struje u Toplani, a kasnije kada je kod nas došla, nisu je imali potrošači, naši korisnici. Tako da umesto protoka od 1100 kubika prema grada, u trenutku nestanka struje pao je ispod 500, a to nam je otežalo održavanje sistema na tom protoku", objasnio je Stepanović.

 

Dodaje da će svi stanovi i poslovni objekti koje greje Toplana biti topli kada se stabilizuje situacija sa strujom, što bi trebalo da bude nakon 13 časova.

Zoran Stepanović

Zoran Stepanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zoran Stepanović kaže je Toplana praktično sa grejanjem startovala i pre zvaničnog početka grejne sezone zbog niskih temperatura i najavljuje da će grejati danas i sutra do 22 časa jer se prognoziraju temperature do 12 stepeni. 

 

I za ovu grejnu sezonu obezbeđene su dovoljne količine energenata, tako da, kako je poručio direktor Toplane, korisnici nemaju razloga za brigu.

 

Dobra vest je i to da će cena grejanja i ove sezone ostati nepromenjena. Podsećamo poslednji put grejanje na daljinski sistem u Valjevu je poskupelo pre sedam godina.

 

Aktuelno

Dan maline u Brankovini (foto: Milena Kuzmanović)
U nedelju Pre 12 sati 17 minuta

U Brankovini održan jubilarni 60. Dan maline

Jubilarna 60. privredno-turistička manifestacija "Dan maline" održana je u nedelju 26. juna u Brankovini. Za najboljeg malinara proglašen je Miroslav Savić iz Donjih Leskovica. Ovo je trenutak da...

Kuća u Ulici kneza Miloša (foto: Kolubarske.rs)
Prvi i poslednji susret sa Miloradom Miškovićem Pre 17 sati 35 minuta

Čežnja za rodnom kućom

Prvi i poslednji susret u Valjevu sa Miloradom Miškovićem opisala je novinarka Ljiljana Kecojević u tekstu "Čežnja za rodnom kućom", koji je objavljen u avgustu 2013. godine u mesečniku "Revija...  · 1 komentar