Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
16.10.2020, 07:34

U Valjevu osmoro novozaraženih koronavirusom

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 15. oktobra u Valjevu je još osam osoba zaraženo koronavirusom, u Lajkovcu još dvoje, koliko i u Mionici,  što je ukupno 12 novozaraženih u Kolubarskom okrugu.

 

U prvih 13 dana oktobra ukupan broj novozaraženih bio je 12 osoba, u septembru je 18 dana bilo bez laboratorijski potvrđenih novoobolelih, dok je nagli skok zabeležen 14. okrobra kada je registrovano 24 novozaražene osobe.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1724, od toga u Valjevu 1235 u Mionici 117, u Ubu 111, u Lajkovcu 105, slede Ljig 86 i Osečina 70 osoba obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju su četiri pacijenta iz Valjeva, u kućnoj izolaciji su 44 osobe. Od početka epidemije izlečeno je 1614 pacijenata u Kolubarskom okrugu, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje,  od 15. oktobra, testirano je 59 osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja,  u Zavodu za javno zdravlje i Bolnici.  

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 56 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 45 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.