Skupštinska sala (foto: Đorđe Đoković)
Skupštinska sala (foto: Đorđe Đoković)
27.08.2014, 15:19

Sednici će predsedavati Mihailo Jokić

č: | fb:

Sednica Skupštine grada biće održana sredinom septembra, predsedavaće dr Mihailo Jokić, a na dnevnom redu naćiće se i program konsolidacije Gradske toplane. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač nije precizirao na čiji zahtev će biti zakazana sednica, objasnivši da  sednicu može da sazove predsednik Skupštine, zatim može da se održi  na predlog gradonačelnika i Gradskog veća, i na zahtev najmanje 17 odbornika. „Mislim da će sednicu, koja bi trebalo da bude održana u periodu između 15. i 25. septembra, sazvati predsednik Skupštine Mihailo Jokić. Ukoliko je on ne zakaže, a pošto nam je neophodno zasedanje, sazvaće je Gradsko veće i to nije nikakav problem”, kaže Kovač.

Žarko Kovač

Žarko Kovač (Foto: Đorđe Đoković)

Podsećamo da su odbornici Skupštine grada dr Mihaila Jokića smenili sa funkcije predsednika valjevskog parlamenta 28. februara i izabrali Slavicu Pantelić Cupać. Upravni sud je pre mesrec dana doneo presudu po kojoj je dr Mihailo Jokić predsednik valjevskog parlamenta, tako da se on vratio u kabinet predsednika Skupštine grada. Novoizabrana predsednica lokalnog parlamenta Slavica Pantelić Cupać, s obzirom na to da je kabinet morala da ustupi Jokiću, prvo odlazi na bolovanje, a  potom i na odmor. Pantelić Cupać će na septembarskom zasedanju, kojim će predsedavati Mihailo Jokić, sedeti u odborničkoj klupi. Koliko dugo, zavisiće od toga da li će na toj sednici ponovo biti razrešen Jokić. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da ne zna da li će smena  Mihaila Jokića biti na dnevnom redu sednice koja je planirana za naredni mesec jer, kako reče, „to zavisi od vladajuće većine”. On dodaje da nema mandat da govori u ime vladajuće koalocije i napominje „da do zasedanja lokalnog parlamenta ima dvadesetak dana, pa ukoliko bude novih informacia o inicijativi za smenu predsednika Skupštine javnost će biti obaveštena”.

Na dnevnom redu i problemi Toplane

Sudeći po najavljenom dnevnom redu na septembarskoj sednici Skupštine grada dosta pažnje biće posvećeno Gradskoj toplani koja je već godinama u velikim, pre svega finansijskim problemima. Odbornici će, pored Topplane, razmatrati i završni račun budžeta za 2013. godinu, izveštaj o realizaciji budžeta za prvih šest meseci ove godine, plan generalne regulacije centra grada, odluka o izmenama zona za naplatu poreza na imovinu za 2015 godinu. „Razmatranje situacije u Toplani i preduzimanje mera za finansijski oporavak, praktično je početak aktivnosti na sređivanju stanja u svim javnim preduzećima u gradu”, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač

Pripremljen je program konsolidacije Gradske toplane, radi se revizija završnog računa koja će pokazati pravo stanje i poslovanje preduzeća, tačnije da je Toplana u velikim gubicima. „Program konsolidacije je sveobuhvatan, podrazumeva umanjenje svih troškova u svim segmentima, novu organizaciju preduzeća i zaposlenih, kao i pripremu za novu grejnu sezonu. „Rukovodstvo preduzeća se potrudilo da tokom leta izmiri najveći broj obaveza koje su imali po kreditnim aražmanima i dugovanju za energenate. Isplaćeno je oko 85 odsto glavnice i kamate, što je pozitivno i olakšava poslovanje u narednom periodu”, kaže zamenik gradonačelnika  Žarko Kovač i dodaje da će biti obezbeđeno finansiranje predstojeće grejne sezone, tačnije kupovina energenata, o čemu će takođe biti reči na sednici Skupštine grada koja će biti održana sredinom septembra.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara