Dragan Popović (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Popović (foto: Đorđe Đoković)
22.10.2020, 12:49

Opozicija traži da Viktor Mićić podnese ostavku jer im je "pominjao majku"

č: | fb:

Opozicioni odbornici SPS-JS zatražili su danas, na samom početku skupštinskog zasedanja, da zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić (SNS) podnese ostavku zbog toga što je na prethodnoj sednici odbornicima opozicije uvredljivo "pominjao majku".

 

Odbornik liste SPS-JS Dragan Popović je rekao da zbog neprimerenih reči i uvreda koje je izrekao Viktor Mićić više ne može da bude zamenik predsednika Skupštine, a vladajuća koalicija SNS treba da preduzme određene mere. 

 

Popović je naveo da je na sednici Skupštine grada koja je održana 30. septembra, nakon što je prihvaćen predlog odbornika opozicije i proglašena pauza, Viktor Mićić opsovao odbornike opozicije, što su mogli da čuju i građani koji su pratili prenos Skupštine grada na "Vujić" televiziji.

 

A građani su videli i čuli da je predsednica Skupštine grada Snežana Rakić rekla da se sa radom prekida u 16, a u 17 časova nastavlja. "Malo da uvažimo i opoziciju", rekla je Rakić, a na to je Viktor Mićić odgovorio: "Ma ko im j**** mater".

Viktor Mićić

Viktor Mićić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Odgovarajući odborniku Draganu Popoviću, zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić je rekao da će se izviniti ukoliko je to zaista rekao.

 

"Možda je to bila neka reakcija koja je izazvana nekom situacijom, ali ću se u svakom slučaju izviniti. Svi mi imamo majku, sve majke ovog sveta poštujem i stvarno se najiskrenije izvinjavam ukoliko je to izazvalo kod vas neku emociju. Ništa lično u toj rečenici nije izrečeno", rekao je Mićić.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović smatra da je postupak Viktora Mićića nezabeležen u istoriji valjevskog parlamentarizma, jer je upotrebio najtežu uvredu koja postoji u srpskom narodu, a to je pominjanje majke te zbog toga mora da podnese ostavku. 

 

"Mićić kaže da to nije bilo lično, ali ja ne poznajem u srpskoj kulturi nešto ličnije od toga. Pominjanje majke na način na koji je to učinio Mićić je najteža uvreda koja postoji. Svaka čast njemu na hrabrosti da tako nešto izgovori na sednici, svaka čast i na hrabrosti da se izvini, ali je on na najgrublji i na najteži način povredio dostojanstvo Skupštine. Zato nije dovoljno samo izvinjenje, nego treba da snosi političku odgovornost i da časno i dostojanstveno podnese ostavku", rekao je Pavlović.

 

Dodao je da će danas svaki put kada izađe za skupštinsku govornicu tražiti da zamenik predsednika valjevskog parlamenta Viktor Mićić podnese ostavku jer je uvredio odbonrike, Skupštinu, žene... Pavlović je CD sa snimkom, na kome se vidi šta je i kada rekao Mićić, uručio gradonačelniku Lazaru Gojkoviću i šefu odborničke grupe SNS Radoici Rstiću.

Radoica Rstić

Radoica Rstić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Šef odborničke grupe SNS Radoica Rstić kaže da nije čuo da je "to rekao Mićić", niti je video snimak na kome se "to vidi i čuje", ali smtra da je, ukoliko je tačno da je kolega Mićić "to rekao", to bilo "u žaru političke borbe". I Rstić se izvinio odbornicima opozicije, "ukoliko je to tačno", a što se tiče "tog postupka o tome će razgovarati na sednici odborničke grupe SNS i na stranačkim organima".

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 19 sati 19 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 19 sati 20 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara