Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koronavirus (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
23.10.2020, 06:47

Raste broj obolelih od korone, u Valjevu 19 novozaraženih

č: | fb:

U Valjevu raste broj zaraženih od koronavirusa, tako da je prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 22. oktobra još 19 osoba zaraženo kovidom-19.

 

Raste broj obolelih i u drugim opštinama Kolubarskog okruga, u Mionici je sedmoro novozaraženih, u Ubu dvoje, tako da je ukupan broj novoinficiranih u Kolubarskom okrugu 28 osoba.

  

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 1830, u Valjevu 1323, u Mionici 126, u Ubu 114, u Lajkovcu 111, slede Ljig 86 i Osečina 70 obolelih od koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 15 pacijenta iz Valjeva i dvoje iz Lajkovca, u kućnoj izolaciji je 117 iz Valjeva, 11 iz Mionice, osmoro iz Lajkovca i troje iz Uba.  Od početka epidemije izlečeno je 1618 pacijenata iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

U prvom talasu u periodu mart - maj je obolelo 199 osoba. Posle pauze od tri nedelje od sredine juna do kraja avgusta je ponovo registrovan porast broja inficiranih sa vrhom u julu. U toku septembra dolazi do pada broja obolelih u odnosu na prethodna dva, da bi se u oktobru naglo povećao broj tako da je do 21. ukupno 132 novozaraženih.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 4 sati 23 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 7 sati

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar