Dečje igralište u parku Pećina (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Dečje igralište u parku Pećina (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2020, 10:02

Dečje igralište dobiće četiri valjevska naselja

č: | fb:

Četiri valjevska naselja, "Milorada Pavlovića", "Sretena Dudića", Novo naselje i Peti puk, u blizini tržnog centra, dobiće mini dečje igralište. "U ovim naseljima postoji nekoliko katastarskih parcela, koje su u svojini grada Valjeva, na kojima su planirana igrališta kako bi obogatila sadržaj javnog prostora", navodi se u projektno-tehničkoj dokumentaciji javne nabavke izgradnja četiri tipska dečja igrališta.

 

Reč je o tipskom dečjem igralištu, površine oko 50 metara kvadratnih, na kojem će biti ljuljaška, tobogan i njihalica cvet, a namenjeno je mališanima starosti od godinu do sedam godina.

 

Sprave za igru biće grupisane tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Deo rekvizita je pogodan za korišćenje osobama sa posebnim potrebama čime je ostvaren i inkluzivni karakter samog igrališta.

 

Sudeći prema projektno-tehničkoj dokumentaciji, pored sprava za igru, na dečjem igralištu biće postavljeno i nekoliko klupa.

 

Procejena vrednost radova na izgradnji i opremanju četiri dečja igrališta je oko 5,6 miliona dinara bez PDV-a. Rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. 

 

Javna nabavka za izgradnju četiri tipska dečja igrališta je među prvim koje je raspisalo novo gradsko rukovodstvo. Inače, četiri dečja igrališta nisu bila u prvobitnom planu javnih nabavki, te radove je ubacilo nove gradsko rukovodstvo kao primarne u ovom trenutku.

 

Poored te javne nabavke tu su još redovno održavanje zaštitnih ograda na putevima i ulicama, usluge merenja zagađenosti vazduha, nabavka goriva za potrebe Gradske uprave, nabavka obroka za potrebe dnevnog boravka, sanacija klizišta u Sedlarima i izrada projektne dokumentacije za sanaciju puta Birčansko groblje - Bucure.

.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 52 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 48 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara