Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
29.10.2020, 07:56

U Valjevu još 22 osobe zaražene koronom

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 28. oktobra u Valjevu su još 22 osobe zaražene koronavirusom. Što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok su u Mionici četiri, u Ubu tri i u Lajkovcu je jedna novozaražena osoba.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 1979, u Valjevu 1447, u Mionici 138, u Lajkovcu 118, u Ubu 117,  slede Ljig 88 i Osečina 71 oboleo od koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 18 pacijenta iz Valjeva, tri iz Lajkovca i po jedan pacijent iz Mionice i Ljiga, dok je u kućnoj izolaciji je 230 iz Valjeva, 22 iz Mionice, 14 iz Lajkovca, šest iz Uba i po jedan iz Osečine i Ljiga. Od početka epidemije izlečeno je 1626 iz Kolubarkog okruga, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje,  od 25. oktobra, testirano je 146 osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja, Zavodu za javno zdravlje i Bolnici.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 2 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...