Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
29.10.2020, 11:17

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

č: | fb:

Valjevska gimnazija ove godine obeležava 150 godina svog postojanja i uspešnog rada. Zbog pandemijske krize, usvojeni i sveobuhvatni Program obeležavanja jubileja je skoro u potpunosti pomeren za 2021. godinu, saopštio je Odbor za obeležavanje jubileja.

 

U nemogućnosti da se, zbog zdravstveno-bezbednosnih uslova, susreti učenika, profesora i prijatelja Valjevske gimnazije sa svojim najznačajnijim učenicima organizuju uživo, Izvršni odbor jubileja je odlučio da organizuje seriju online tribina pod radnim nazivom "Valjevski gimnazijalci".

 

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji živi valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribine "Valjevski gimnazijalci" organizuju se svakog četvrtka u 19 časova. Gost pete tribine je dr Aleksandar Milenković, profesor Univerziteta Alabama,SAD, (generacija 1983 – 1987). Razgovor vodi dr Vojislav Andrić.

 

Aleksandar Milenković je profesor na Odeljenju za elektrotehniku i računarsko inženjerstvo Univerziteta Alabama u Huntsvilleu. Doktorirao je, magistrirao i diplomirao na Univerzitetu u Beogradu u Srbiji. Istraživačka interesovanja profesora Milenkovića pokrivaju područja računarske arhitekture, ugrađenih sistema i bežičnih senzorskih mreža i VLSI dizajna. 

 

Tribine će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us) i u razgovoru sa gostom tribine može učestvovati najviše 99 učesnika.

 

Link za učešće na tribini je  https://us02web.zoom.us/j/87992411824

 

Prethodno treba instalirati Zoom platformu (zoom.us)  

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 54 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...