Registracija Prijava preko FB
Ministar Stefanović obišao radnika Krušika (foto: www.mod.gov.rs)
Ministar Stefanović obišao radnika Krušika (foto: www.mod.gov.rs)
03.11.2020, 12:32

Povređenog radnika Krušika obišao ministar Stefanović

č: | fb:

Radnik valjevske fabrike Krušik M.P. (56), koji je povređen juče prilikom eksplozije na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, smešten je u hirurškoj intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i reanimaciju VMA.

 

Zastupnik načelnika Sektora za lečenje VMA potpukovnik prof. dr Boban Đorđević rekao je da pacijent primljen sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena. On je dodao da je urađena kompletna dijagnostika i da su preduzete sve potrebne medicinske mere.

 

Na sajtu Ministarstva odbrane objavljeno je da je ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao sinoć u Vojnomedicinskoj akademiji povređenog radnika Holding kompanije "Krušik".

 

Stefanović, koji je uputio telegram, još jednom je izrazio najdublje saučešće porodici inženjera M. J. koji je izgubio život u eksploziji i ponovio da je reč o velikom gubitku za namensku industriju.

 

"Njegova tragična smrt duboko je potresla i sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ministarstvo i ja lično učinićemo sve da pomognemo porodici i budemo tu za njih za sve što im je potrebno u ovim teškim trenucima", rekao je Stefanović.

 

Prema saopštenju Ministarstvaodbrane u ponedeljak, 2. novembra oko 11 časova, tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije Krušik Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik Krušika M. J, a povređen je radnik MP. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 5 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 11 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara