Ministar Stefanović obišao radnika Krušika (foto: www.mod.gov.rs)
Ministar Stefanović obišao radnika Krušika (foto: www.mod.gov.rs)
03.11.2020, 12:32

Povređenog radnika Krušika obišao ministar Stefanović

č: | fb:

Radnik valjevske fabrike Krušik M.P. (56), koji je povređen juče prilikom eksplozije na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, smešten je u hirurškoj intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i reanimaciju VMA.

 

Zastupnik načelnika Sektora za lečenje VMA potpukovnik prof. dr Boban Đorđević rekao je da pacijent primljen sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena. On je dodao da je urađena kompletna dijagnostika i da su preduzete sve potrebne medicinske mere.

 

Na sajtu Ministarstva odbrane objavljeno je da je ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao sinoć u Vojnomedicinskoj akademiji povređenog radnika Holding kompanije "Krušik".

 

Stefanović, koji je uputio telegram, još jednom je izrazio najdublje saučešće porodici inženjera M. J. koji je izgubio život u eksploziji i ponovio da je reč o velikom gubitku za namensku industriju.

 

"Njegova tragična smrt duboko je potresla i sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ministarstvo i ja lično učinićemo sve da pomognemo porodici i budemo tu za njih za sve što im je potrebno u ovim teškim trenucima", rekao je Stefanović.

 

Prema saopštenju Ministarstvaodbrane u ponedeljak, 2. novembra oko 11 časova, tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije Krušik Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik Krušika M. J, a povređen je radnik MP. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.

Aktuelno

Dan maline u Brankovini (foto: Milena Kuzmanović)
U nedelju Pre 12 sati 32 minuta

U Brankovini održan jubilarni 60. Dan maline

Jubilarna 60. privredno-turistička manifestacija "Dan maline" održana je u nedelju 26. juna u Brankovini. Za najboljeg malinara proglašen je Miroslav Savić iz Donjih Leskovica. Ovo je trenutak da...

Kuća u Ulici kneza Miloša (foto: Kolubarske.rs)
Prvi i poslednji susret sa Miloradom Miškovićem Pre 17 sati 50 minuta

Čežnja za rodnom kućom

Prvi i poslednji susret u Valjevu sa Miloradom Miškovićem opisala je novinarka Ljiljana Kecojević u tekstu "Čežnja za rodnom kućom", koji je objavljen u avgustu 2013. godine u mesečniku "Revija...  · 1 komentar