Trg vojvode Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
05.11.2020, 06:56

Valjevo je na drugom mestu u Srbiji po broju zaraženih u školama

č: | fb:

Valjevo je na drugom mestu u Srbiji po broju zaposlenih u osnovnim i srednjim školama koji su zaraženi koronavirusom, a u vrhu je i po broju zaraženih učenika, pokazuju podaci koje je saopštio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. 

 

"U osnovnim i srednjim školama u Beogradu su od koronavirusa obolela 32 učenika, što je 68,1 posto svih obolelih učenika u Srbiji. Pored Beograda, zaraženih ima u školama u Valjevu, Zaječaru, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Sadu, Čačku. Što se tiče zaposlenih u školama, najviše zaraženih je u Beogradu - 14, što je 41 posto, a Valjevo je drugo sa devetoro zaposlenih u osnovnim i srednjim školama koji su zaraženi koronavirusom, što je 26,5 posto. Među zaraženima najviše je, oko 80 posto, nastavnika", naveo je ministar Branko Ružić. 

 

Ministar je saopštio podatak da se, od ukupnog broja obolelih u oktobru u celoj Srbiji, manje od jedan posto odnosi na učenike i zaposlene u obrazovnim ustanovama. Premijerka Ana Brnabić je dodala da su "škole u Srbiji najbezbednije mesto kada je u pitanju epidemiološka situacija".

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u valjevskim osnovnim i srednjim školama ukupno je zaraženo 28 učenika, od toga 18 u srednjim školama.

 

U danu kada je ministar Branko Ružić saopštio da je Valjevo na drugom mestu u Srbiji, iza Beograda, po broju učenika i zaposlenih u školama koji su zaraženi koronavirusom, u danu kada je u Valjevu registrovano rekordnih 64 novozaraženih, Štab za vanredne situacije razmatra izveštaj o pripremama nadležnih organa i službi za predstojeću zimsku sezonu, apeluje na sugrađane da poštuju mere, a na javno preduzeće apeluje da pojača higijenu ulica i javnih površina, i razmatra zahtev ugostitelja da im se produži rad do 23 časa!? 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 46 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 35 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.