Obdanište Zvončić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište Zvončić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
13.11.2020, 07:00

Roditelji mole da na posao budu vraćeni vaspitači u vrtiću "Bambi"

č: | fb:

Roditelji 42 predškolca Predškolske ustanove "Milica Nožica", vrtića u Kolubari dva, potpisali su peticiju želeći da se na posao vrate vaspitači koji su sa šestogodišnjim mališanima od njihovih prvih dana u ovoj ustanovi.

 

U dopisu koji su roditelji uputili Kolubarskim.rs navode da su peticiju pre devet dana predali Zlatomiru Markoviću, direktoru Predškolske ustanove "Milica Nožica", ali odgovor još uvek nema.

 

U peticiji za produženje radnog odnosa dva vaspitača u vrtiću "Bambi", roditelji mole direktora da im se izađe u susret i da reši novonastali problem, da zajednički dođu do rešenja koje bi bilo najbolje za decu. Naglašavaju da im nisu poznati razlozi zbog čega vaspitači više ne vode grupu u kojoj su njihova dece.

 

"Ti vaspitači su posvećeni deci, sjajni pedagozi, pristupačni i uvek spremni na dogovor i saradnju, kako sa decom tako i sa nama roditeljima. S obzirom na to da su deca započela pripreme za polazak u školu, jedan od najvažnijih događaja u životu, smatramo da im ne treba dodatni stres i ponovno prilagođavanje novim vaspitačima", piše između ostaloga u peticiji koju roditelji završavaju rečima: 

"Najiskrenije se nadamo da ćete našu molbu uzeti u obzir, i da ćete nas kao roditelje razumeti".

 

U dopisu koji su poslali našoj redakciji, a i u peticiji, roditelji naglašavaju da su "njihova deca u prvim danima prošle nedelje bila bez svojih vaspitača, pri čemu su kršene epidemiološke mere, jer je došlo do spajanja dve grupa predškolaca".

 

Podsećamo, Zlatomir Marković, direktor Predškolske ustanove "Milica Nožica", je za Kolubarske.rs 3. novembra izjavio da će "u naredna dva dana biti produžen ugovor sa zaposlenima na određeno vreme u Predškolskoj ustanovi, koji su krajem oktobra ostali bez posla".

 

Prema njegovim rečima radi se o 83 zaposlenih u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica", koji su bili angažovani na po dva meseca, a kojima je ugovor istekao krajem prošle nedelje. Marković je najavio da će “polovina njih za dan-dva biti vraćena na posao i sa njima će biti potpisan novi ugovor, dok će još jedan određeni broj biti zaposlen gde je to neophodno zbog zamene privremeno odsutnog zaposlenog".

 

Međutim, većina radnika, koji su ostali bez posla, kažu da ugovori još uvek nisu potpisani niti su zaposleni vraćeni na posao. Kažu da je na svako njihovo pitanje direktor odgovarao: "Sve ćemo rešiti, budite samo malo strpljivi!".

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 4 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara