Dom zdravlja u kovid režimu (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja u kovid režimu (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2020, 12:51

U Valjevu preminulo još jedno lice, u Kolubarskom okrugu 177 novozaraženih

č: | fb:

U Kolubarskom okrugu, pa i u Valjevu, zabeležen je rekordan broj zaraženih koronavirusom u jednom danu. Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 18. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 113 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 177. U Valjevu je preminula još jedna osoba, ukupno od početka pandemije preminulo je 46, dok su u Kolubarskom okrugu bitku sa kovidom izgubile 72 osobe.

 

Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše novoinficiranih je u Ljigu -20, slede Minica - 16, Ub -15, Lajkovac- 12 i jedna osoba u Osečini.

 

Ukupan broj zaraženih u Kolubarskom okrugu je 3638, u Valjevu 2732, Mionici 234, Ljigu 224, Ubu 178, Lajkovcu 174 i u  Osečini 96 obolelih od Covid-19.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 96 pacijenata; 76 iz Valjeva, sedam iz Ljiga, po pet iz Mionice i Uba, dva iz Lajkovca i jedan iz Osećine, dok je u kućnoj izolaciji 1217 iz Valjeva, a u Kolubarskom okrugu 1561. Od početka epidemije izlečeno je 1909 iz Kolubarskog okruga, od tog broja je 1393 iz Valjeva.

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva. Naredbom Štaba za vanredne situacije grada zabranjene su sve manifestacije u Valjevu, a rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 21 čas.

 

Gradska vlast apeluje da se dosledno primenjuju sve mere za suzbijanje virusa. Nošenje maski, držanje distance, dezinfekcija prostora, izbegavanje okupljanja bilo koje vrste su neophodni, ako želimo da sačuvamo zdravlje, živote, zdravstveni sistem i privredu našeg grada.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 4 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 41 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara