Registracija Prijava preko FB
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2020, 13:22

Gradsko veće prihvatilo da Jasna Mićić bude glavni urbanista Valjeva

č: | fb:

Gradsko veće donelo je rešenje o imenovanju Jasne Mićić za glavnog urbanistu Valjeva. U šturom obrazloženju ovog rešenja navedno je da je u Odluci o glavnom urbanisti Valjeva "propisano da glavni urbanista može biti licencirani arhitekta odnosno arhitekta urbanista sa najmanje deset godina radnog iskustva u stručnoj oblasti arhitekture, odnosno užoj stručnoj oblasti urbanizam".

 

Dalje piše da "Jasna Mićić diplomirani inženjer arhitekture ispunjava sve uslove propisane Zakonom o planiranju i izgradnji i Odlukom o glavnom urbanisti Valjeva. Na osnovu navedenog predlaže se imenovanje Jasne Mićić za glavnog urbanistu Valjeva".

 

Na sednici Gradskog veća, kojoj je prisustvovalo šest od 11 članova, nije rečeno zbog čega je upravo sada odlučeno da se imenuje glavni urbanista Valjeva, niti zbog čega je izbor pao upravo na Jasnu Mićić, osim da ispunjava uslove. Konačnu odluku za izbor glavnog urbaniste Valjeva doneće odbornici Skupštine grada.

 

Kolubarske.rs su ranije pisale da u Valjevo dolazi glavni urbanista iz Lazarevca preko Lajkovca. Na te naše nezvanične najave pismom se oglasila i Jasna Mićić. "Mislim da nije u redu da me pominjete u bilo kom kontekstu, jer još uvek ne postoji nijedna odluka u kojoj se pominje moje ime. Možete da pišete da sam prisutna u Valjevu kao plesni trener, još malo pa 30 godina i da je kroz našu plesnu školu RMP prošlo nekoliko hiljada dece, sada odraslih ljudi", napisala je Jasna Mićić u mejlu, koji je naslovila "Volim Valjevo! U njemu sam prisutna 30 godina".

 

U biografiji, koja je dostavljena članovima Gradskog veća, Jasna Mićić je napisala da je rođema 14. marta 1968. godine u Beogradu, osnovnu školu završila u Velikim Crljenima, srednju u Lazarevcu, arhitektonsku srednju u Beogradu gde je bila i đak generacije. Aarhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 1992. godine sa ocenom 8,53.

 

Bila je pomoćnik predsednika opštine Lajkovac 2016. godine, od 2016. do 2020. glavni urbanista u Lajkovcu, predsednik komisije za planove opštine Lajkovac. Od 2009. godine do 2011. zaposlena u Upravi Grada Beograda, sekretarijat za dečiju zaštitu, od 1996. do 2009. zaposlena u Direkciji za urbanizam u Lazarevcu. Radila je u odeljenju za urbanizam u Lazarevcu od 1992. do 1996. godine.

 

Aktuelno

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Valjevo 27.11.2020

U Valjevu 111 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 27. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 111 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 219.    Od ostalih opština Kolubarskog okruga...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.11.2020

Malo žalosti i mere, mnogo neukusa

Pisana i nepisana istorija, svetska i naša, puna je mudrih izreka. Namenjenih da budu pouke dolazećima, a ne prilika zaveličanje prošlih... Ovom prilikom pomenućemo „Ničeg odviše!“, i spojiti sa...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Rok za prijavljivanje do 4. decembra 27.11.2020

Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

Do 4. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje prava na ovu vrstu podrške u studijskoj 2020/2021. godini nisu se menjali u...

Ispred Kovid ambulante (arhiva) (foto: Đprđe Đoković)
Iz redakcije 25.11.2020

Briga za pacijente, ali i za zdravstvene radnike...

Broj novoobolelih od korona virusa u Valjevu ovih dana gotovo neprekidno raste, u nekoliko navrata je prešao cifru od 100 dnevno, bolnički kapaciteti za kovid pacijente praktično su popunjeni, ali,...