Registracija Prijava preko FB
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2020, 13:22

Gradsko veće prihvatilo da Jasna Mićić bude glavni urbanista Valjeva

č: | fb:

Gradsko veće donelo je rešenje o imenovanju Jasne Mićić za glavnog urbanistu Valjeva. U šturom obrazloženju ovog rešenja navedno je da je u Odluci o glavnom urbanisti Valjeva "propisano da glavni urbanista može biti licencirani arhitekta odnosno arhitekta urbanista sa najmanje deset godina radnog iskustva u stručnoj oblasti arhitekture, odnosno užoj stručnoj oblasti urbanizam".

 

Dalje piše da "Jasna Mićić diplomirani inženjer arhitekture ispunjava sve uslove propisane Zakonom o planiranju i izgradnji i Odlukom o glavnom urbanisti Valjeva. Na osnovu navedenog predlaže se imenovanje Jasne Mićić za glavnog urbanistu Valjeva".

 

Na sednici Gradskog veća, kojoj je prisustvovalo šest od 11 članova, nije rečeno zbog čega je upravo sada odlučeno da se imenuje glavni urbanista Valjeva, niti zbog čega je izbor pao upravo na Jasnu Mićić, osim da ispunjava uslove. Konačnu odluku za izbor glavnog urbaniste Valjeva doneće odbornici Skupštine grada.

 

Kolubarske.rs su ranije pisale da u Valjevo dolazi glavni urbanista iz Lazarevca preko Lajkovca. Na te naše nezvanične najave pismom se oglasila i Jasna Mićić. "Mislim da nije u redu da me pominjete u bilo kom kontekstu, jer još uvek ne postoji nijedna odluka u kojoj se pominje moje ime. Možete da pišete da sam prisutna u Valjevu kao plesni trener, još malo pa 30 godina i da je kroz našu plesnu školu RMP prošlo nekoliko hiljada dece, sada odraslih ljudi", napisala je Jasna Mićić u mejlu, koji je naslovila "Volim Valjevo! U njemu sam prisutna 30 godina".

 

U biografiji, koja je dostavljena članovima Gradskog veća, Jasna Mićić je napisala da je rođema 14. marta 1968. godine u Beogradu, osnovnu školu završila u Velikim Crljenima, srednju u Lazarevcu, arhitektonsku srednju u Beogradu gde je bila i đak generacije. Aarhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 1992. godine sa ocenom 8,53.

 

Bila je pomoćnik predsednika opštine Lajkovac 2016. godine, od 2016. do 2020. glavni urbanista u Lajkovcu, predsednik komisije za planove opštine Lajkovac. Od 2009. godine do 2011. zaposlena u Upravi Grada Beograda, sekretarijat za dečiju zaštitu, od 1996. do 2009. zaposlena u Direkciji za urbanizam u Lazarevcu. Radila je u odeljenju za urbanizam u Lazarevcu od 1992. do 1996. godine.

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 minuta

Preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih u Valjevu

U Valjevu je preminula još jedna osoba od poslednica koronavirusa. Novozaraženih u Valjevu je 30, hospitalizovano je 105 kovid pozitivnih pacijenta, u kovid ambulanti testirano je 74.

Vakcinacija u Grand hotelu (foto: Đorđe Đoković)
U Grand hotelu u Valjevu Pre 1 sati 42 minuta

Počela vakcinacija uz manje administrativne probleme

Vakcinacija građana starijih od 65 godina, koji su se prijavili preko portala e-uprave i izabrali kinesku vakcinu, počela je danas u Valjevu. Mnogi sugrađani kažu da je loša organizacija, da su...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 2 minuta

Prelaskom krupnih igrača obično dobijaju svi...

Prelazak Svetislava Basare iz Danas-a u Kurir, da mu nije prethodio raniji ulazak Gordane Čomić u vladu, u obaveštenom delu javnosti izazvao bi zemljotres! Uporediv samo sa nekadašnjim prelaskom...

Konferencija za novinare GrO DS (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare Zorana Jakovljevića Pre 4 sati 48 minuta

Demokrate su imale viziju i plan, a to SNS nema

Novoizabrani predsednik GrO DS Zoran Jakovljević svoju prvu konferenciju za novinare održao je na mostu, koji je pre skoro deset godina opozicija ismevala govoreći da "ne vodi nikuda". "Mi smo...  · 26 komentara