Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
10.12.2020, 11:26

Dr Branko Glišć gost Tribine "Valjevski gimnazijalci"

č: | fb:

Valjevska gimnazija ove godine obeležava 150 godina svog postojanja i uspešnog rada. U nemogućnosti da se, zbog zdravstveno-bezbednosnih uslova, susreti učenika, profesora i prijatelja Valjevske gimnazije sa svojim najznačajnijim učenicima organizuju uživo, Izvršni odbor jubileja je odlučio da organizuje seriju online tribina pod radnim nazivom "Valjevski gimnazijalci".

 

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji živi valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribine "Valjevski gimnazijalci" organizuju se svakog četvrtka u 19 časova. Gost 12. Tribine "Valjevski gimnazijalci", večeras od 19 časova, biće dr Branko Glišić, profesor na Princeton Univesity (USA). Razgovor vodi dr Vojislav Andrić.

 

Branko Glišić je rođen u Valjevu 1969. godine. Osnovnu školu "Sestre Ilić" i Valjevsku gimnaziju završio je u rodnom gradu. Diplomirao je na dva fakulteta Univerziteta u Beogradu - Građevinskom fakultetu (1994) i Matematičkom fakultetu (1996).

 

Doktorsku disertaciju odbranio je na Odeljenju za građevinarstvo, Švajcarskog saveznog instituta za tehnologiju u Lozani (EPFL), 2000. godine. Naučnu, pedagoššku i inženjersku delatnost realizuje na Univerzitetu Prinston (SAD), koji je jedan od najuglednijih američkih i prestižnih svetskih univerziteata.

 

Fokus istraživanja prof. dr Branka Glišića je na naprednim tehnologijama očitavanja, univerzalnim SHM metodama, analizi i upravljanju podacima, te prognostici i teoriji donošenja odluka; pametne kinetičke, raspoložive i prilagodljive strukture; holistička analiza.

 

Domen primene njegovih multidisciplinarnih znanja su betonske, čelične i zidane konstrukcije: mostovi, zgrade, cevovodi, obalske zaštite i istorijske zgrade, spomenici i lokaliteti.

 

Tribina će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us). 

Linkovi za praćenje tribine zoom (meeting): https://us02web.zoom.us/j/88963243639

youtube (livestream):  https://youtu.be/7ImNvAn8fZM

 

Odbor za obeležavanje jubileja pozvao je sve zainteresovane da se pridruže razgovoru u četvrtak 10.12.2020. u 19 časova.

Pozivnica

Pozivnica

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 16 sati 21 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 18 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara