Registracija Prijava preko FB
Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
10.12.2020, 11:26

Dr Branko Glišć gost Tribine "Valjevski gimnazijalci"

č: | fb:

Valjevska gimnazija ove godine obeležava 150 godina svog postojanja i uspešnog rada. U nemogućnosti da se, zbog zdravstveno-bezbednosnih uslova, susreti učenika, profesora i prijatelja Valjevske gimnazije sa svojim najznačajnijim učenicima organizuju uživo, Izvršni odbor jubileja je odlučio da organizuje seriju online tribina pod radnim nazivom "Valjevski gimnazijalci".

 

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji živi valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribine "Valjevski gimnazijalci" organizuju se svakog četvrtka u 19 časova. Gost 12. Tribine "Valjevski gimnazijalci", večeras od 19 časova, biće dr Branko Glišić, profesor na Princeton Univesity (USA). Razgovor vodi dr Vojislav Andrić.

 

Branko Glišić je rođen u Valjevu 1969. godine. Osnovnu školu "Sestre Ilić" i Valjevsku gimnaziju završio je u rodnom gradu. Diplomirao je na dva fakulteta Univerziteta u Beogradu - Građevinskom fakultetu (1994) i Matematičkom fakultetu (1996).

 

Doktorsku disertaciju odbranio je na Odeljenju za građevinarstvo, Švajcarskog saveznog instituta za tehnologiju u Lozani (EPFL), 2000. godine. Naučnu, pedagoššku i inženjersku delatnost realizuje na Univerzitetu Prinston (SAD), koji je jedan od najuglednijih američkih i prestižnih svetskih univerziteata.

 

Fokus istraživanja prof. dr Branka Glišića je na naprednim tehnologijama očitavanja, univerzalnim SHM metodama, analizi i upravljanju podacima, te prognostici i teoriji donošenja odluka; pametne kinetičke, raspoložive i prilagodljive strukture; holistička analiza.

 

Domen primene njegovih multidisciplinarnih znanja su betonske, čelične i zidane konstrukcije: mostovi, zgrade, cevovodi, obalske zaštite i istorijske zgrade, spomenici i lokaliteti.

 

Tribina će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us). 

Linkovi za praćenje tribine zoom (meeting): https://us02web.zoom.us/j/88963243639

youtube (livestream):  https://youtu.be/7ImNvAn8fZM

 

Odbor za obeležavanje jubileja pozvao je sve zainteresovane da se pridruže razgovoru u četvrtak 10.12.2020. u 19 časova.

Pozivnica

Pozivnica

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 5 sati 1 minuta

U Valjevu novozaraženih 240

U Valjevu je 240, u Kolubarskom okrugu 443 novozaraženih. Od 18. do 24. januara registrovan je 141 novooboleo od koronavirusa mlađe populacije. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 855, u...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 8 minuta

Vozio sa 2,44 promila alkohola u krvi

Policija na Ubu sinoć je isključila iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg vozača "juga" koji je vozio sa 2,44 promila alkohola u organizmu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana,...

Ivica Dačić  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 20 minuta

Boj se Danajaca, i kad darove donose...

U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u Valjevu makar što je u njemu krupan Đoka, baš naš Đoka...  · 6 komentara