Registracija Prijava preko FB
Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
04.01.2021, 12:30

Pravnik iz Šapca v. d. načelnika Valjevske uprave

č: | fb:

Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo biće Nebojša Petronić (1974), pravnik iz Šapca, odlučilo je na danađnjoj sednici Gradsko veće. Prema rečima gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkvića, jedino je Nebojša Petronić, od svih kandidata sa kojima je razgovarano, prihavtio da bude v.d. načelnika.

 

"Obavili smo razgovore sa nekoliko kandidata. Nije bilo obostrane želje za saradnjom i potražili smo rešenje van Valjeva. Nebojša Petronić je obavljao funkciju načelnika Opštinske uprave u Vladimircima i bio je pomoćnik predsednika opštine u Bogatiću. Radio je u sudu u Šapcu. U pitanju je čovek sa velikim iskustvom i siguran sam da će ovaj posao obavljati na najbolji mogući način", rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

Gradsko veće je danas konstatovalo ostavku, koju je načelnica Gradske uprave Jelice Panjković-Tešić podnela 24. decembra, i donelo rešenje o njenom prestanku rada na položaju načelnika.

 

Kako se navodi u informaciji za medije, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu grada Valjeva, na mestu vršioca dužnosti novopostavljeni načelnik može biti najduže tri meseca, a Gradska uprava će u međuvremenu raspisati konkurs za izbor novog načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave.

 

Zamenica načelnika Gradske uprave Dragana Đenić je krajem 2020. godine otišla u penziju, pa je bilo neophodno što pre postaviti v.d. načelnika, kako ne bi bilo zastoja u obavljanju poslova Gradske uprave Valjeva, navodi se u informaciji za medije nakon sednice Gradskog veća.

 

S obzirom na to da je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojkoić otvorio sednice za novinare, koje je zatvorio njegov prethodnik, a ovo je već druga za redom na koju nisu pozvani mediji, pitali smo gradonačelnika zbog čega nismo dobili poziv za današnju sednicu Gradskog veća?

 

Odgovorio je da nije bilo potrebe da se obaveštavaju i pozivaju mediji jer je na sednici bila samo jedna tačka dnevnog reda. Dodao je da se "konsultovao sa stručnom službom Gradskog veća" i da su oni rekli da "nema potreba da prisustvuju mediji jer je razmatrana samo jedna tačka, koja je protokolarna stvar!".

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 18 sati 16 minuta

U Valjevu novozaraženih 20

U Valjevu je još 20, a u Kolubarskom okrugu još 33 pozitivnih na koronavirus. Preminula je još jedna osoba u Mionici. Hospitalizovan je 101 pacijent. Prethodni dan u Kolubarskom okrugu testirano je...

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Obeležen Dan opštine 16.01.2021

Pre 126 godina Mionica proglašena za varoš

Pre 126 godina ukazom kralja Aleksandra Obrenovića Mionica je proglašena za varoš. Svečanim programom obeležen je Dan Mionice. "Naše najveće bogatstvo su ljudi", rekao na svečanosti Boban Janković,...