Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
04.01.2021, 12:30

Pravnik iz Šapca v. d. načelnika Valjevske uprave

č: | fb:

Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo biće Nebojša Petronić (1974), pravnik iz Šapca, odlučilo je na danađnjoj sednici Gradsko veće. Prema rečima gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkvića, jedino je Nebojša Petronić, od svih kandidata sa kojima je razgovarano, prihavtio da bude v.d. načelnika.

 

"Obavili smo razgovore sa nekoliko kandidata. Nije bilo obostrane želje za saradnjom i potražili smo rešenje van Valjeva. Nebojša Petronić je obavljao funkciju načelnika Opštinske uprave u Vladimircima i bio je pomoćnik predsednika opštine u Bogatiću. Radio je u sudu u Šapcu. U pitanju je čovek sa velikim iskustvom i siguran sam da će ovaj posao obavljati na najbolji mogući način", rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

Gradsko veće je danas konstatovalo ostavku, koju je načelnica Gradske uprave Jelice Panjković-Tešić podnela 24. decembra, i donelo rešenje o njenom prestanku rada na položaju načelnika.

 

Kako se navodi u informaciji za medije, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu grada Valjeva, na mestu vršioca dužnosti novopostavljeni načelnik može biti najduže tri meseca, a Gradska uprava će u međuvremenu raspisati konkurs za izbor novog načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave.

 

Zamenica načelnika Gradske uprave Dragana Đenić je krajem 2020. godine otišla u penziju, pa je bilo neophodno što pre postaviti v.d. načelnika, kako ne bi bilo zastoja u obavljanju poslova Gradske uprave Valjeva, navodi se u informaciji za medije nakon sednice Gradskog veća.

 

S obzirom na to da je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojkoić otvorio sednice za novinare, koje je zatvorio njegov prethodnik, a ovo je već druga za redom na koju nisu pozvani mediji, pitali smo gradonačelnika zbog čega nismo dobili poziv za današnju sednicu Gradskog veća?

 

Odgovorio je da nije bilo potrebe da se obaveštavaju i pozivaju mediji jer je na sednici bila samo jedna tačka dnevnog reda. Dodao je da se "konsultovao sa stručnom službom Gradskog veća" i da su oni rekli da "nema potreba da prisustvuju mediji jer je razmatrana samo jedna tačka, koja je protokolarna stvar!".

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 51 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 40 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.