Raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove (foto: Kolubarske.rs)
Raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove (foto: Kolubarske.rs)
14.01.2021, 10:15

U Knez Mihailovoj ulici kružni tok, u Pasterovoj semafor

č: | fb:

Među komunalnim poslovima gradske vlasti, koji će biti relizovani u prvoj polovini ove godine, je uređenje dve raskrsnice. Na raskrsnici Sinđelićeve, Ulice knez Mihaila i Milovana Glišića, saobraćaj će biti regulisan kružnim tokom, dok će na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove ulice biti postavljeni semafori.

 

Javna nabavka projektovanje rekonstukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve i Pasterove (semaforizacija) je okončana, dok je obustavljena javna nabavka projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, gde je planirana izgradnja kružnog toka.

 

Posao semaforizacije raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, dobila je beogradska firma "Model 5" d.o.o. Kako je naznačeno u tehničkoj dokumentaciji rok za izradu projekta je 30 dana.

 

"Radi kanalisanja svih vidova saobraćaja (pešačkog i vozačkog), razdvajanja konfliktnih tokova i povećanja ukupne bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, raskrsnicu je potrebno opremiti svetlosnom saobraćajnom signalizacijom", navedeno je u tehničkoj dokumentaciji.

 

Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića

Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića (Foto: Đorđe Đoković)

Javna nabavka projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, objavljena je početkom decembra međutim postupak je obustavljen. Kako nam je rečeno u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastukturu obustavljanje javne nabavke ne znači i odustajanje od posla. Rukovodilac Odeljenja Branko Vuković kaže da projektni zadaci nisu najbolje definisani te je zbog toga postupak obustavljen.

 

"Projektni zadatak nije imao sve adekvatne stvari koje treba da ima da bi se kvalitetno uradila rekonstrukcija te raskrsnice gde bi trebalo da bude kružni tok. Potrebno je dopuniti te projektne zadatke i čim to uradimo mi ćemo javnu nabavku ponovo objaviti, i to će biti uskoro", rekao je Vuković.

 

Postupak javna nabavke projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, procenjena vrednost radova 250.000 dinara, je obustavljen 15 decembra prošle godine.

 

Prema rečima Branka Vukovića iz istog razloga, projektni zadaci nisu najbolje definisani, je obustavljena i javna nabavka projektovanje biciklističke staze u minor koritu reke Kolubare koja je raspisana 20. novembra prošle godine. Vuković naglašava da nisu odustali ni od tog projekta, ali nije mogao da precizira kada će ponovo biti objavljena ta javna nabavka.

 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 3 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...