Gojković u poseti GU Šabac (foto: www.sabac.rs)
Gojković u poseti GU Šabac (foto: www.sabac.rs)
19.01.2021, 07:31

O poseti Lazara Gojkovića Šapcu ni reči u Valjevu

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković posetio je krajem prošle nedelje Šabac gde je razgovarao sa gradonačelnikom tog grada Aleksandrom Pajićem.

 

O prijemu za gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića u Gradskoj kući u Šapcu izvestile su šabačke novine Podrinske, a vest da su se sastala dvojica gradonačelnika, koja su "obnovila saradnju dva grada koja ne postoji više od 20 godina", objavljena je na sajtu grada Šabac.

 

O ovoj poseti gradu u Mačvi i obnavljanju saradnje nakon 20 godina nema vesti na zvaničnom sajtu Valjeva, niti su o tome obavešteni valjevski mediji.

 

Kako je objavljeno na sajtu Šapca "tema razgovora bila je saradnja ova dva grada u različitim oblastima".

 

Gradonačelnik Šapca je rekao da je izuzetno zadovoljan što je obnovljena saradnja između najvećih gradova u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu.

 

"Razgovarali smo o temama koje su za građane oba grada od najvećeg značaja. To su, pre svega, dolazak domaćih i stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta na teritoriji Šapca i Valjeva. Razgovarali smo i o infrastrukturnim projektima koji su u vezi sa nacionalnim investicionim Planom 20 25 koji će finansirati država...”, rekao je gradonačelnik Šapca.

 

Prema informaciji na sajtu grada Šabac, Lazar Gojković je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Šabac i istakao značaj saradnje između Valjeva i Šapca.

 

"Važno je da Šabac i Valjevo u budućnosti blisko sarađuju na svim zajedničkim projektima u cilju unapređenja i osnaživanja naših regiona, kako bismo mogli da budemo na nivou najrazvijenih gradova u Srbiji i inostranstvu. Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojša Petronić je iz Šapca i to je svakako vid saradnje između gradova. Uveren sam da ćemo razmeniti pozitivna iskustva koja imamo u različitim projektima", rekao je Lazar Gojković, prenose Podrinske.

 

Posta Šapcu je druga poseta za pet meseci valjevskog gradonačelnika nekoj od susednih opština. Ubrzo nakon izbora, početkom septembra prošle godine, Lazar Gojković je posetio Obrenovac. O toj poseti građani Valjeva su obavešteni, vest je objavljena na sajtu grada i dostavljena je medijima.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 3 sati 59 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 4 sati 11 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 5 sati 32 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...