Gojković u poseti GU Šabac (foto: www.sabac.rs)
Gojković u poseti GU Šabac (foto: www.sabac.rs)
19.01.2021, 07:31

O poseti Lazara Gojkovića Šapcu ni reči u Valjevu

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković posetio je krajem prošle nedelje Šabac gde je razgovarao sa gradonačelnikom tog grada Aleksandrom Pajićem.

 

O prijemu za gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića u Gradskoj kući u Šapcu izvestile su šabačke novine Podrinske, a vest da su se sastala dvojica gradonačelnika, koja su "obnovila saradnju dva grada koja ne postoji više od 20 godina", objavljena je na sajtu grada Šabac.

 

O ovoj poseti gradu u Mačvi i obnavljanju saradnje nakon 20 godina nema vesti na zvaničnom sajtu Valjeva, niti su o tome obavešteni valjevski mediji.

 

Kako je objavljeno na sajtu Šapca "tema razgovora bila je saradnja ova dva grada u različitim oblastima".

 

Gradonačelnik Šapca je rekao da je izuzetno zadovoljan što je obnovljena saradnja između najvećih gradova u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu.

 

"Razgovarali smo o temama koje su za građane oba grada od najvećeg značaja. To su, pre svega, dolazak domaćih i stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta na teritoriji Šapca i Valjeva. Razgovarali smo i o infrastrukturnim projektima koji su u vezi sa nacionalnim investicionim Planom 20 25 koji će finansirati država...”, rekao je gradonačelnik Šapca.

 

Prema informaciji na sajtu grada Šabac, Lazar Gojković je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Šabac i istakao značaj saradnje između Valjeva i Šapca.

 

"Važno je da Šabac i Valjevo u budućnosti blisko sarađuju na svim zajedničkim projektima u cilju unapređenja i osnaživanja naših regiona, kako bismo mogli da budemo na nivou najrazvijenih gradova u Srbiji i inostranstvu. Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojša Petronić je iz Šapca i to je svakako vid saradnje između gradova. Uveren sam da ćemo razmeniti pozitivna iskustva koja imamo u različitim projektima", rekao je Lazar Gojković, prenose Podrinske.

 

Posta Šapcu je druga poseta za pet meseci valjevskog gradonačelnika nekoj od susednih opština. Ubrzo nakon izbora, početkom septembra prošle godine, Lazar Gojković je posetio Obrenovac. O toj poseti građani Valjeva su obavešteni, vest je objavljena na sajtu grada i dostavljena je medijima.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 35 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 45 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara