Vakcinacija u Grand hotelu (foto: DjordjeDjokovic)
Vakcinacija u Grand hotelu (foto: DjordjeDjokovic)
20.01.2021, 12:10

Počela vakcinacija uz manje administrativne probleme

č: | fb:

Vakcinacija građana protiv koronavirusa, starijih od 65 godina, koji su se prijavili preko portala e-uprave, počela je danas u Valjevu.

 

U valjevski Dom zdravlja isporučeno je 1500 doza kineske vakcine "Sinofarm", tako da se za sada vakcinišu svi oni koji su se prijavili i odabrali tu vakcinu, a takvih je trenutno 220.

 

Jutros od osam časova, za kada je bio planiran početak vakcinacije, ispred Grand hotela gde se obavlja imunizacija bila je velika gužva. Mnogi sugrađani su se žalili na lošu organizaciju i na to da ni nakon više od jednog časa čekanja nisu došli na red, a pojedini su čak vraćeni kućama.

Vanja Vučetić

Vanja Vučetić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva Doma zdravlja dr Vanja Vučetić, uz izvinjenje sugrađanima, moli za strpljenje i razumevanje, i kaže da je došlo do adminstrativnih problema, najviše zbog spiskova koji nisu dostavljeni na vreme. Navodi da spiskove ne pravi Dom zdravlja nego ih dobija od e-uprave i da su stigli tek juče poslepodne.

 

"Svi oni koji su vraćeni kućama dobiće novi tremin za vakcinaciju. Ono što je najvažnije jeste da vakcina ima dovoljno, tako da će svi koji su se prijavili primiti vakcinu", rekla je dr Vanja Vučetić i dodala da će već od sutra organizacija biti bolja, tako da neće biti gužve, a ni čekanja.

 

Sugrađni, treba da imaju i razumevanja da sala hotela Grand nije zdravstvena ustanova, da je to privremeno rešenje s obzirom na to da je Dom zdralja pretvoren u kovid ambulantu, kao i da valjevski medicinari rade u otežanim uslovima.

 

U sali Grand hotela nalazi se četiri punkta za rad medicinskog osoblja, s tim što se vakcina prima na dva. Dr Vučetić najavljuje, ukoliko bude bilo potrebe, biće povećan broj sestara i lekara.

 

Prema njenim rečima za sada se vakcinišu osobe starije od 65 godina, a nakon toga i ostale prioritetne grupe u kojoj su prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, o čemu će biti blagovremneo obavešteni preko svojih organizacija.

Vakcinacija

Vakcinacija (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje novinara zbog čega je u Valjevo stigla samo kineska vakcina, dr Vučetić kaže da je "trenutno tako" i dodaje da je valjevskoj zdravstvenoj ustanovi isporučena samo kineska vakcina, a onog momenta kada stigne i Fajzerova biće pozvani i vakcinisani svi oni koji su izabrali tu vakcinu.

 

Kako je ranije saopšteno iz Dom azdravlja, veliku salu Grand hotela vlasnici su ponudili i besplatno ustupili za potrebe vakcinacije stanovništva, otuda se obavlja na tom mestu. Mnogi sugrađani koji su došli na vakcinaciju pitaju zbog čega je izabrana sala Grand horela, a ne neke javne ustanove? Kažu da Grand hotel jeste u centru Valjeva, ali se nalazi na Trgu tako da je do njega teško doći automobilom i nema dovoljno mesta za parkiranje. Smatraju da je vakcinisanje trebalo organiziati, recimo, u holu Centra za kulturu.

 

Dr Vanja Vučetić kaže da je Domu zdravlja gospodin Vidoje Vujić ponudio hotel za potrebe vakcinacije, što je prihvaćeno pre svega zbog velike sale, koja se greje, gde može da se postavi veći broj punktova, ima dovoljno mesta za one koji čekaju, nalazi se u centru grada...

Vakcinacija u Grand hotelu

Vakcinacija u Grand hotelu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Imunizacija će biti nastavljena narednih dana od 8 do 20 časova u Grand hotelu, takođe po rasporedu o kojem će građane telefonom obaveštavati radnici Doma zdravlja Valjevo. 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...