Vakcinacija (foto: Đorđe Đoković)
Vakcinacija (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2021, 13:37

Za tri dana vakcinisano 840 Valjevaca

č: | fb:

U Valjevu je za tri dana, od početka vakcinacije, 840 ljudi primilo injekciju protiv koronavirusa, od toga juče njih 469.

 

Prvog dana u sredu na dva punkta u sali Grand hotela vakcinu je primilo 124, juče 469, a danas do 13 časova 250 građana. Direktorka valjevskog Doma zdravlja dr Branka Antić kaže da će biti vakcinisani svi zainteresovani sugrađani bez obzira na to da li su se prijavili ili ne, i dodala da niko od građana nije i neće biti vraćen.

 

"Angažovano je 36 pretežno medicinskih radnika, koji rade u dve smene od osam časova ujutru. Vakcinišu se građani koji su se priajvili preko portala e-uprave i to prema spiskovima koje dobijamo svaki dana za sledeći. Raspored vakcinisanja je takav da se do 15 časova vakcinišu oni koji su se prijavili, a nakon toga građani koji su se prijavili, ali nisu dobili SMS i termin za vakcinaciju, kao i svi oni koji žele da prime vakcinu, a nisu se prijavili", objasnila je direktorka Doma zdravlja.

Branka Antić

Branka Antić (Foto: Branko Petrović)

 

Vakcinacija zdravstvenih radnika nastavlja se u ambulanti Doma zdravlja na Petom puku, tako da će sutra biti završena za sve one koji su se prijavili za kinesku vakcinu.

 

U valjevski Dom zdravlja do sada je ukupno isporučeno 2790 doza kineske vakcine "Sinofarm", što je dovoljno za sve koji su se prijavili i odabrali tu vakcinu, kao i za, pre svega, starije sugrađane koji se nisu prijavili, a žele da se vakcinišu.

Građani čekaju na vakcinaciju

Građani čekaju na vakcinaciju (Foto: Đorđe Đoković)

Danas je oko podneva došlo do kraćeg zastoja zbog, kako je navela dr Branka Antić, manjih problema sa internetom. Prema njenim rečima to je "očekivano s obzirom na to da se unosi veliki broj podataka", ali, dodaje, "taj problem je trajao desetak minuta". 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 11 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 57 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara