Registracija Prijava preko FB
Viktor Mićić, Snežana Rakić i Branka Rosić (foto: Đorđe Đoković)
Viktor Mićić, Snežana Rakić i Branka Rosić (foto: Đorđe Đoković)
25.01.2021, 07:59

Primanja većine funkcionera su njihova najvrednija imovina

č: | fb:

Prema saopštenju iz Gradske uprave, koje je dostavljeno Kolubarskim.rs, pored gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, imovinu i prihode Agenciji za sprečavanje korupacije prijavili su zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović, predsednica Supštine grada Snežana Rakić, zamenik predsednika Skupštine Viktor Mićić, sekretar Skupštine grada Branka Rosić i pomoćnik gradonačelnika Miloš Milutinović.

 

Na internet prezentaciji Agencije za sprečavanje korupcije tek prošle nedelje objavljeni su izveštaji koje su funkcioneri Valjeva podneli sredinom septembra prošle godine. Na pitanja Kolubarskih.rs zbog čega izveštaji nisu objavljeni ranije i zbog čega nije naznačeno da to što se prijava funkcionera ne nalazi na sajtu Agencije ne znači da funkcioner nije podneo prijavu, čime bi se izbegli problemi i neprijtnosti kojima su bili izloženi novinari i funkcioneri, iz Agencije nam je odgovoreno da se kasni sa obradom i objavom podataka "zbog objektivnih razloga izazvanih pandemijom Covid-19 koja je radi poštovanja epidemioloških mera prouzrokovala drugačiju organizaciju procesa rada". Odgovor na drugo pitanje nismo dobili.

 

Prijava funkcionera

 

U prijavi imovine i prihoda, koju je podneo 14. septembra, zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović naveo je da njegova mesečna zarada iznosi 104.263 dinara. Od nepokretne imovine ima dvosoban stan  površine od oko 74 metra kvadratna, kupljen novčanom pozajmicom. Nema automobil, niti bilo šta drugo što podleže registraciji, nema štednju.

 

Predsednica Skupštine grada Snežana Rakić prijavila je, 16. septembra, mesečne prihode od preko 188.000 dinara i to 73.779 dinara na mestu predsednika Skupštine grada, dok njena mesečna zarada profesora na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija Užice iznosi 115.535 dinara. Predsednica valjevskog parlamenta nema nepokretnu imovinu, nema automobili niti bilo šta drugo što podleže registraciji, nema štednju.

Prijava Snežne Rakić

Prijava Snežne Rakić

 

Zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić, sudeći prema prijavi koju je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije 16. septembra, mesečno zarađuje preko 131.000 dinara, i to na mestu zamenika predsednika Skupštine 91.893 dinara i 39.236 dinara kao šef Službe obezbeđenja u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica". Mićić je prijavio da ima dva automobila: "mercedes" C 180 (2001.) i "reno klio" (1999.). Nema nepokretnu imovinu, nema štednju.

Prijava Viktora Mićića

Prijava Viktora Mićića

 

U prijavi sekretara Skupštine grada Valjeva Branke Rosić, koju je podnela 14. septembra, piše da njena mesečna zarada iznosi 86.634 dinara, vlasnik je automobila "fiat punto" (2001. godište), nema nepokretnu imovinu, nema štednju.

 

Imovinu i prihode nisu prijavili direktori četiri javna preduzeća

 

Za razliku od funkcionera Grada, koji su izveštaj o prihodima i imovini podneli u zakonskom roku, većina v.d. direktora javnih preduzeća to nije učinila. Izveštaj je 10. novembra prošle godine podneo v.d. direktora JKP Vodovod Ivan Filipović, međitim njegova prijava još uvek nije objavljena na internet prezentaciji Agencije za sprečavanje korupcije.

 

"Janko Gagić, v.d. direktora JKP Toplana, Slobodan Andrić, v.d. direktora JKP Polet, Ksenija Badem Nenadović v.d. direkora JKP Vidrak i Zoran Mitrović direktor JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo Rovni Kolubara nisu podneli izveštaj po imenovanju na navedene javne funkcije, pa će Agencija pokrenuti postupak prethodne provere radi utvrđivanja postojanja povrede Zakona o sprečavanju korupcije", navodi Agencija za sprečavanje korupcije u odgovoru našoj redakciji dostavljenom 21. januara.

 

Sledi i dopunsko objašnjenje da odredbom člana 70. stav 1. Zakona o sprečavanju korupcije propisano je da se redovno i vanredno prijavljivanje imovine i prihoda ne primenjuje na odbornike, članove opštinskog i gradskog veća, članove opštinskih i gradskih izbornih komisija i članove organa javnih preduzeća, privrednih društava, ustanova i drugih organizacija čiji je osnivač ili član opština, grad ili gradska opština. Navedene kategorije javnih funkcionera od 1.9.2020. godine nisu u obavezi da podnesu izveštaj Agenciji.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 11 sati 59 minuta

U Valjevu novozaraženih 33, u Kolubarskom okrugu 58

U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 58 od toga u Valjevu 33. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Covid-19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 13505. Hospitalizovan je 81 kovid...  · 1 komentar

SNS prostorije u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Pitanja bez odgovora Pre 16 sati 19 minuta

Raspušten Gradski odbor SNS u Valjevu?

Da li je Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu raspušten još u oktobru prošle godine, ako jeste ko je poverenik, da li su legitimna saopštenja za medije, samo su neka od pitanja na koja...  · 42 komentara