Vakcinacija u Grand hotelu (foto: Đorđe Đoković)
Vakcinacija u Grand hotelu (foto: Đorđe Đoković)
02.02.2021, 07:55

U Valjevu bez neželjene reakcije posle vakcinacije

č: | fb:

U Valjevu je za dvanaest dana masovne imunizacije stanovništva protiv koronavirusa vakcinisano 5863 građana. Među njima i 200 zdravstvenih radnika, koji su primili "Fajzer-Biontek" vakcinu. 

 

Kako nam je rečeno u valjevskom Domu zdravlja, nije bilo neželjene reakcije posle vakcinacije građana, ni za vreme vakcinacije, a ni kasnije se tim povodom niko nije obratio Domu zdravlja.

 

Imunizacija u Valjevu traje od 20. januara, organizovana je na nekoliko punktova i u kućnim uslovima, a najmasovnija je u izmeštenoj ambulanti Doma zdravlja u Grand hotelu. U nedelju je bio dan pauze zbog dezinfekcije prostorija u kojima se odvija vakcinacija.

 

Vakcinacija u kućnim uslovima 

 

Služba kućne nege i lečenja Doma zdravlja Valjevo u toku prošle nedelje imala je 74 zakazana termina za vakcinaciju protiv koronavirusa u kućnim uslovima. Uprkos redovnom poslu, od ponedeljka do subote obavljene su sve kućne posete za vakcinaciju.

 

Od tog broja je vakcinisano 60 ljudi, dok 14 nije jer je ustanovljeno da su u ranijem periodu imali teške alegijske reakcije u anamnezi, zatim zbog pogoršanja hronične bolesti ili trenutne respiratorne infekcije, dok je dvoje odustalo (odbilo) da primi vakcinu.

 

Većina vakcinisanih su registrovani pacijenti Službe kućne nege i lečenja, dok su trećinu činili građani sa uputima od izabranog lekara Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, koji zbog trenutnog zdravstvenog stanja nisu mogli da dođu do ambulante u Grand hotelu.

 

Zakazivaje vakcinacije u kućnim uslovima je na telefon 064 8321 966, radnim danima od 8 do 20 sati. Drugi građani koji zbog zdravstvenog stanja ne mogu da dođu na vakcinaciju, a žele da to učine, treba da dobiju uput za kućnu negu od izabranog lekara (ambulanta Novo naselje). Uput je potrebno doneti u Službu kućne nege i lečenja (zgrada Stomatologije, Karađorđeva  45).

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 27 sekundi

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.