Registracija Prijava preko FB
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
06.02.2021, 08:31

Od ponedeljka Dom zdravlja u starom režimu, kovid ambulanta u Novom naselju

č: | fb:

Zbog znatno manjeg broja pregleda, koji se poslednje dve nedelje kreću između 200 i 300 dnevno, uprava Doma zdravlja donela je odluku da od ponedeljka 8. februara Kovid ambulanta ponovo bude u Novom naselju, a zgrada Doma zdravlja bude na raspolaganju svim ostalim pacijentima.

 

Građani sa respiratornim infekcijama sumnjivim na koronavirus pregledaće se u Domu zdravlja još ovog vikenda do nedelje uveče do 19 časova. Od ponedeljka 8. februara od 7 časova (pa do 21 sat svakog dana) Kovid ambulanta biće u Novom naselju. Kao i pre, tu će postojati jedna pedijatrijska ordinacija za decu i školsku omladinu.

 

U nedelju uveče obaviće se dezinfekcija svih prostorija Doma zdravlja, tako da će od ponedeljka 8. februara od 7 ujutro pacijenti moći da dolaze na redovne preglede u centralnu zgradu naše ustanove primarne zdravstvne zaštite. Pregledi odraslog stanovništva kod lekara opšte medicine i medicine rada su na drugom spratu, laboratorija je na prvom spratu, dok će dečje i školsko odeljenje biti u svom prostoru.

 

Sistematski pregledi dece za upis u prvi razred kod pedijatra, koji počinju u ponedeljak 8. februara, sprovešće se u Dečjem dispanzeru Doma zdravlja, a ne u ambulanti Peti puk, kako je bilo predviđeno.

 

Od ponedeljka 8. februara odraslom stanovništvu će biti na raspolaganju i ambulanta u Domu penzionera, a pregledi radnika i drugi specifični pregledi se iz ambulante Divci vraćaju u Dom zdravlja (treći sprat).

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 5 sati 58 minuta

U Valjevu 22 novozaraženih

U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 39, od toga u Valjevu 22, hospitalizovano je 68 kovid pacijenta, deset je na respiratoru. Testirano je 228 na teritoriji Kolubarskog okruga, od toga u Kovid...  · 1 komentar