Baner Lepa reč Valjeva na sajtu Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Baner Lepa reč Valjeva na sajtu Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2021, 07:50

Gradonačelnik Lazar Gojković "moli za lepu reč"

č: | fb:

Sajt grada Valjeva pretrpeo je izmene koje su, prema rečima gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, "korak dalje" i "još jedno ispunjeno obećanje upućeno samim građanima". Cilj je da građani "iz prve ruke budu informisani", ali i da se "demistifikuju teorije zavere nastale nedovoljnom informisanošću, kao i zloupotrebom nedobronamernih pojedinaca".

 

Najuočljivije je to da na internet prezentaciji Valjeva, na adresi www.valjevo.rs, više nema vesti i informacija o aktivnostima gradske vlasti, kao ni najava događaja. To se sada nalazi na portalu za informisanje "Lepa reč Valjeva" do koga se stiže klikom na baner sa forografijom gradonačelnika Lazara Gojkovića koji "moli za lepu reč".

 

"Okrenuli smo se budućnosti, stvaranju novih paterna ponašanja i vrednosti. Za početak ispunili smo obećanje o otvaranju sednica Gradskog veća za medije. Već prvo zasedanje bilo je otvoreno, a obećanje ispunjeno. Time smo medijima omogućili uvid u naše odlučivanje i doprineli informisanosti građana.

 

Danas idemo korak dalje. Sa posebnom radošću, ispunjavamo još jedno obećanje. Ono koje je upućeno samim građanima. Pred vama je sajt koji na transparentan i pristupačan način daje pregled najznačajnijih aktivnosti i događaja u Gradskoj upravi. Takođe predstavlja sredstvo komunikacije građana sa delovima uprave ponaosob i funkcionerima, kao i tehničku pomoć u rešavanju pojedinačnih problema. Time, ne samo posredstvom medija, već iz prve ruke informisaćemo građane i omogućiti učešće u procesu rada i odlučivanja.

 

Uveren sam da će navedene akcije dokazati sve dobre namere i volju nas funkcionera, objasniti naše svakodnevne odluke i kad su uspešne ili kad pogrešimo i demistifikovati teorije zavere nastale nedovoljnom informisanošću, kao i zloupotrebom nedobronamernih pojedinaca.

 

I na kraju ispunimo još jedan krupan zadatak: MOLIM VAS ZA LEPU REČ! I nas funkcionere i medije i na kraju vas, najbrojnije i najvažnije, naše građane. Mora da zavlada politička i svaka druga kultura – Jednom rečju progresivni mir. Dopustite da slogom, istinom, plemenitošću gradimo bolje sutra", napisao je gradonačelnik Lazar Gojković u uvodniku na portalu za informisanje "Lepa reč Valjeva".

Lepa reč Valjeva

Lepa reč Valjeva

 

Na novom portalu samo 18 vesti o radu nove vlasti za skoro pola godine

 

Novo gradsko rukovodsto je izabrano 18. avgusta 2020, a prva vest o "najznačajnijim aktivnostma i događajima u Gradskoj upravi" na portalu za informisanje "Lepa reč Valjeva" je objavljena 29. septembra i to o sastanku predsednika Obrenovca i gradonačelnika Valjeva. U istom danu je, kako je objavljeno na novom portalu, gradsko rukovodstvo donelo i prvu odluku, a to je da sebi smanji plate. I vest da su u Valjevu bili premijerka, ministri i delegacija EU objavljena je 29. septembra.

 

Među najznačajnijim događajima i aktivnostima za skoro šest meseci nove gradske vlasti su nabavka na revers novogodišnjih ukrasa od grada Beograda, zatim da je "Nemačka razvojna saradnja" (GIZ) obezbedila električne bicikle za Valjevo, počela rekonstrukcija sale Partizan, Gradska uprava dobila novog vršioca dužnosti načelnika, Grad organizovao podelu paketića, gradonačelnik čestitao Božić, gradonačelnik pozvao građane da se vakcinišu.

 

Među najznačajnijim događajima i aktivnostima su i najave - da će svako prvo dete rođeno u Valjevu dobiti po 40.000 dinara, da će biti povećan doprinos za komunalno uerđenje, da će Valjevo uskoro dobiti SOS telefon.

 

Što se tiče infrastrukturnih radova, za skoro šest meseci nova gradska vlast je uspela da u selu Dupljaj započne izgradnju nove trafostanice, a u Zabrdici izgradju rezervoara za vodu.

 

U Gradskoj upravi je razgovarano sa pomoćnicom ministra za prosvetu o unapređenju plana upisa za dualne obrazovne profile, objavljen je poziv za nagradu Valjeva.

 

Najkraći put od građana do Gradske uprave

 

Na portalu za informisanje "Lepa reč Valjeva" postoji i rubrika - Najkraći put od građana do Gradske uprave. Kako je navedeno, građanima je pružena mogućnost da pitaju funkcionere, pošalju tekstove, koji će biti objavljeni u rubrici "Vaša reč", i da sugestijama doprinesu kvalitetu odlučivanja Gradske uprave.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 3 sati 32 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 44 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 5 sati 5 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...