Lokalizovan požar u Industrijskoj zoni (foto: Kolubarske.rs)
Lokalizovan požar u Industrijskoj zoni (foto: Kolubarske.rs)
11.02.2021, 08:01

Lokalizovan požar u preduzeću Samedi

č: | fb:

Požar, koji je izbio sinoć oko 22 časa u preduzeću za proizvodnju nameštaja "Samedi" u Industrijskoj zoni "Stefil" u prigradskom naselju Gorić kod Valjeva, lokalizovan je oko dva časa nakon ponoći, ali još uvek nije likvidiran, rečeno je Kolubarskim.rs u vatrogasnoj službi.

Lokalizovan požar u Industrijskoj zoni

Lokalizovan požar u Industrijskoj zoni (Foto: Kolubarske.rs)

 

U požaru velikh razmera lakše opekotine su zadobila dva vatrogasca, pričinjena je totalna višemilionska materijalna šteta, gorele su četiri hale, preko 7000 kvadrata proizvodnih pogona, skaldišta repromaterijala i gotovih proizvoda. Vatra je zahvatila i pogoni firme "Rover", koja se takođe bavi proizvodnjom nameštaja, a nalazi se pod krovom fabrike "Samedi".

 

Zahvaljujući blagovremenoj intervenciji vatrogasaca sprečeno je širenje vatre na obližnje hale i proizvodne pogone u Industrijskoj zoni "Stefil".

Požar u preduzeću Samedi

Požar u preduzeću Samedi (Foto: Đorđe Đoković)

U gašenju požara učestvovalo je 72 vatrogasca sa 26 vozila. Vatrogascima Vatrogasno spasilačke brigade Valjevo u pomoć su priskočile kolege iz Bograda, Uba, Lajkovca, Mionice, Osečine, Ljiga, Lazarevca, i vozila valjevskog "Krušika", komunalnih preduzeća Vidrak i Vodovod, GP Ingrap omni. Utrošeno je oko 400.000 litara vode.

Požar u preduzeću Samedi

Požar u preduzeću Samedi (Foto: Đorđe Đoković)

 

O razmerama noćašnjeg požara u Industrijskoj zoni "Stefil" u prigradskom naselju Gorić svedoči i to što su svetlost, pa i plamen, i ogromni oblak gustog crnog dima bili vidljivi u mnogim delovima Valjeva.

 

Uzrok izbijanja požara još uvek nije poznat. Istraga je u toku.

Požar u preduzeću Samedi

Požar u preduzeću Samedi (Foto: Đorđe Đoković)

 

Podsećamo, početkom januara 2015. godine u preduzeću "Samedi" tri radnika su povređena u eksploziji kotla za parno grejanje jačine nekoliko hiljada kalorija koji zagreva dve hale u kojima se proizvode stolice. Od siline eksplozije srušen je deo zida jedne od hala, koji je pao na trojicu radnika koji su se nalazili u susednoj prostoriji. Radnik S.R. (26) iz sela Popučke, koji je bio najteže povređen u eksploziji kotla za grejanje, preminuo je nakon nekoliko dana u beogradskom Kliničkom centru.

 

Proizvodni pogon "Samedija" do pre sedam godina se nalazio u centru grada, posle čega je celokupna proizvodnja preseljena u Industrijsku zonu u Goriću, u halu površine oko 11.000 kvadrata.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 41 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 30 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.