Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
20.02.2021, 07:59

Vakcinacija i u holu Centra za kulturu

č: | fb:

Građani Valjeva koji su se prijavili preko portala e-uprava ili telefonom, mogu se vakcinisati i u holu Centra za kulturu od 11 do 15 časova svakoga dana osim nedeljom, saopšteno je iz Opšte bolnice Valjevo.

 

Prema rečima dr Zorana Živkovića, koji rukovodi timom za imunizaciju Opšte bolnice Valjevo, po prvi put u istoriji srpskog zdravstva sekundarni i tercijarni nivo zdravstvene zaštite preuzimaju obavezu organizovanja i sprovođenja vakcinacije stanovništva.

 

Dr Živković navodi da je već od subote planirano po 200 sugrađana svaki dan u terminu od 11 do 15 časova, izuzev nedelje.

 

"Ovde smo napravili timove po tri mobilne ekipe lekara i sestara uz svo osoblje koje treba da radi sa osobama koje dolaze na vakcinaciju", rekao je dr Živković, dodavši da su zaposleni u Centru za kulturu dali svoj doprinos sprovođenju vakcinacije stanovništva ne samo što se tiče prostora već i ličnog angažmana u procesu vakcinacije.

Vakcinacija u holu Centra za kulturu

Vakcinacija u holu Centra za kulturu (Foto: Kristina Paramentić)

Dr Zoran Živković i ovoga puta naglašava da se kroz istoriju pokazalo da je vakcnacija jedini način da se prekine pandemija i pozvao javnost da se imunizuje.

 

"Skeptika je uvek bilo i biće, nama su iskreno neke nepoznanice kada su u pitanju biotehnologije za dobijanje vakcina, ali na osnovu izjava i studija koje su dostupne od samih proizvođača vakcina, uz poznatu činjenicu da pandemiju možemo prekinuti jedino onda ako se imunizuje 60 posto populacije, vakcinacija je jedini put. To sve podrazumeva proces, što preko vakcinalne imunizacije, što kod ljudi koji su se izborili sa korona virusom i stekli imuni odgovor", rekao je dr Živković.

 

Revakcinacija samo u Grandu, vakcinacija na oba vakcinalna punkta

 

Prema informacijama iz Doma zdravlja, za sada je revakcinacija u Grand hotelu, dok je vakcinacija na oba mesta, i u Grand hotelu i u holu Centra za kulturu. U poruci e-uprave, koju dobiju građani prijavljeni za vakcinaciju, naznačen je vakcinalni punkt na koji treba da odu. Svi oni koji su se prijavili za "Sputnjik V" i "Fajzer-Biontek" biće vakcinisani u Grand hotelu, dok će oni koji su se opredelili za "Sinofarm" biti vakcinisani na punktu u holu Centra za kulturu.

 

U Valjevu je od početka vakcinacije imunizovano 10.208, a revakcinisano 4.984. Prvu dozu vakcine "Sinofarm" primilo je 8.690, a prvu dozu "Sputnjik V" 970 građana. Sa "Fajzer-Biontek" vakcinisano je 548, od tog broja je revakcinisnao 240 građana.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 6 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 43 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara