Skupština grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
24.02.2021, 12:05

"Lepa reč" je potrebna i u parlamentu

č: | fb:

Jučerašnja sednica Skupštine grada, apsolutnu većinu imaju naprednjaci, bila je poput onih koje smo gledali prethodne četiri godine, kada su vlast delili sa socijalistima. Uvrede, omalovažavanja, prostakluk, povišeni tonovi...

 

Odbornik Lokalnog fronta Valjevo Ljubomir Radović je, u toku rasprave o apotekarskoj ustanovi, podsetio da prethodna vlast na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem nije ništa uradila na rešavanju problema Apoteke, da se godinu dana priča o rešenju, a rešenja nema. "Nečinjenje je skupa rabota i evo to nas sada košta 120 miliona dinara", upozorio je Radović.

 

Ljubomir Radović

Ljubomir Radović (Foto: Đorđe Đoković)

Na to je reagovao odbornik Slobodan Gvozdenović (SNS), bivši gradonačelnik Valjeva.

 

"Gospođo predsednice nije Vam lako. Ovde ima govornika koji se nisu apdejtovali i vuku neke traume iz prethodnog mandata. Da im ja sada objašnjavam šta je bilo od februara do avgusta zaista nemam nameru, ali imam utisak da taj politički pokret, koji takvi predstavljaju, trek treba da se rodi. Ali biće tu i neuspelih abortusa i hibridnih idiota i ordinarnih kretena", rekao je Gvozdenović.

 

Predsednica Skupštine grada dr Snežana Rakić (SNS) je, uz molbu, Gvozdenoviću skrenula pažnju na član 99, a Gvozdenović je odgovorio da on ima pravo da koristi metafore uz malo "grublji stil", sa čime se rekavši "dobro, dobro" saglasila predsednica lokalne Skupštine.

 

Gvozdenović je svoj govor završio jednim izvinjenjem: "Mujo i Haso, izvinite, ipak najgluplji čovek živi u Valjevu". Predsednica Skupštine reče: "Zahvaljujem".

 

Bez, kako je rekao, namere da se raspravlja Ljubomir Radović je čestitao Gvozdenoviću na jednom majstorstvu.

 

"On je stvarno majstor, čovek je legenda, da sebi nezakonito poveća platu, a onda onaj koji ga je nasledio, prvi nadležan za rešavanje tih stvari, nije učinio nšta nego to prepušta nekom drugom. A gradonačelnik treba da naloži budžetskoj inspekciji da sve to isproverava", rekao je Radović.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gvozdenović je Radoviću odgovorio da za povećanje plata nije nadležan gradonačelnik, uz konstataciju da je "tragično to što je neko odbornik a ne zna šta je kadrovska komisija", i dodao da neće objašnjavati "ovakvima koji se služe lobotomiranom logikom kako se određuje nečija plata" uz zaključak "jadna deca koju ovakvi uče". Predsednica Skupštine dr Snžana Rakić je i na ovo reagovala: "zahvaljujem!".

 

Uz molbu da treba voditi računa o dostajanstvu Skupštine grada, Ljubomir Radović, inače profesor geografije u jednoj valjevskoj školi, je rekao da Gvozdenović može da ga vređa koliko hoće, da može da se služi uličarskim žargonom, ali da neće osporiti činjenicu da je sebi nezakonito povećao platu.

 

Na to je Gvozdenović odgovorio izvinjenjem: "Mujo i Haso, izvinite najgluplji čovek živi u Valjevu", a predsednica je zamolila Gvozdenovića da vodi računa o članu 99.

 

Snežana Rakić i Branka Rosić

Snežana Rakić i Branka Rosić (Foto: Đorđe Đoković)

Možda je predsednica Skupštine grada dr Snežana Rakić mogla stranačkog kolegu Slobodana Gvozdenovića da zamoli i za "lepu reč" u parlamentu, za ono o čemu je u uvodniku novog sajta Grada "Lepa reč Valjeva" napisao gradonačelnik Lazar Gojković.

 

"Ispunimo još jedan krupan zadatak: MOLIM VAS ZA LEPU REČ! I nas funkcionere i medije i na kraju vas, najbrojnije i najvažnije, naše građane. Mora da zavlada politička i svaka druga kultura – Jednom rečju progresivni mir. Dopustite da slogom, istinom, plemenitošću gradimo bolje sutra", poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

Nije dovoljno napraviti sajt i nazvati ga "Lepa reč Valjeva", i verovati da će time ovim gradom ovladati "lepa reč", lepo ponašanje, lepe vesti. Svakodnevicu boje oni koji vladaju i donose odluke, a to su gradski funkcioneri i odbornici Skupštine grada. Od njih zavisi da li će biti lepa i da li će vladati kultura i "progresivni mir" ili će i dalje vladati nekultura, primitivizam, prostakluk..., ružna reč!

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 15 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 sati 4 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.