Registracija Prijava preko FB
Kamere na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve (foto: Đorđe Đoković)
Kamere na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve (foto: Đorđe Đoković)
25.02.2021, 08:01

Od kazni najviše novca za sređivanje trotoara i ulica

č: | fb:

Ove godine za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima valjevskog kraja biće izdvojeno 40 miliona dinara, koliko bi trebalo da se u gradsku kasu slije od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje napravljenih na području Valjeva. U odnosu na prošlu godinu biće manje 1,6 miliona dinara.

 

Prema Programu korišćenja tih sredstava najviše novca 24,7 miliona dinara biće potrošeno za "popravljanje saobraćajne infrastrukture", i to za održavanje trotoara i rehabilitaciju ulica planirano je 20 miliona, dok je za zamenu dela semaforskih uređaja u Karađorđevoj i Pantićevoj ulici opredeljeno 4,7 miliona dinara.

 

Pored "popravljanja saobraćajne infrastrukture" značajna sredstva 5,5 miliona dinara biće potrošeno za "preventivno-promotivne aktivnosti u oblasti bezbednosti sobraćaja", od toga pet miliona za nabavku 1000 autosedišta za decu, 400 hiljada dinara za kampanje: "Na maturu bez automobila",  nabavka edukativno-ptomotivnog materijala (majice i sl.) i emitovanje spota, 100 hiljada dinara za nabavku materijala za obeležavanje dana nastradalih.

 

Za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja biće potrošeno 1,7 miliona, od toga 1,2 miliona za nabavku edukativno-propagandnog materijala učenicima prvog razreda, 300 hiljada za edukaciju traktorista, nabavku rotacionih svetala i trokuta i 200 hijada za edukaciju biciklista i nabavku uređaja za osvetljenje biciklista.

 

U naučno-istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja biće uloženo četiri miliona dinara, od toga polovina novca biće potrošena za izradu Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva za period 2021-2025.

 

I ove godine od novčanih kazni za prekršaje napravljnih na teritoriji Valjeva biće izdvojen novac za opremanje saobraćajne policije. Planirano je četiri miliona dinara što je duplo manje nego lane kada su bila kupovana vozila za potrebe policije. Ove godine biće nabavljeni radari, dron sa kamerom, alkometri, fotoaparat...

 

Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednsoti saobraćaja na putevima valjevskog kraja u ovoj godini usvojili su odbornici na sednici Skupštine grada.

 

Ove godine u Programu korišćenja sredstava nema biciklističke staze

 

Za razliku od prethodnih godina, u ovoj nije planirano projektovanje i izgradnja biciklističke staze. Lane je u Programu korišćenja sredstava za finasiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima, za biciklističke staze bilo planirano 16,6 miliona dinara.

 

Gradska vlast je uporno pet godina u Program upisivala "kapitalnu" investiciju projektovanje i izgradnja biciklističke staze, i već gidinama niti projekta, niti biciklističke staze. Podsećamo, za projekat i izgradnju biciklističke staze u Suvoborskoj i Rajkovačkoj ulici do petničkih bazena, 2016. godine bilo je planirano 13,5 miliona dinara, i svake naredne godine u Programu korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima valjevskog kraja planirana su sredstva za projektovanje i izgradnju biciklističke staze.

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 54 minuta

U Valjevu 22 novozaraženih

U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 39, od toga u Valjevu 22, hospitalizovano je 68 kovid pacijenta, deset je na respiratoru. Testirano je 228 na teritoriji Kolubarskog okruga, od toga u Kovid...  · 1 komentar