Radovi na ulici u Privrednoj zoni (2. mart) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na ulici u Privrednoj zoni (2. mart) (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2021, 07:48

Obišli smo "radove" na saobraćajnici u Privrednoj zoni

č: | fb:

U Privrednoj zoni u Popučkama pre tri nedelje ozvaničen je početak radova na izgradnji saobraćajnice u dužini od oko 2,6 kilometara sa infrastrukturom. Početak radova, koji bi trebalo da budu završeni za 120 dana, ozvaničio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uz goste, novinare, ozvučenje i prigodnu scenogarfiju.

 

U blatu i vodi, po hladnom, kišovitom i vetrovitom vremenu, stajali su smrznuti novinari, pored tri kamiona i jednog utovarivača stajala su četiri polusmrznuta radnika, a ispred gradilišne table gradonačelnik Lazar Gojković i desetak gostiju. Radovima na ovoj važnoj saobraćajnici okrenut je jedan novi list, prema rečima gradonačelnika, "započeto je novo poglavlje i svetlija istorija razvoja Valjeva".

Ozvaničen početak radova u Privrednoj zoni (11.02.2021.)

Ozvaničen početak radova u Privrednoj zoni (11.02.2021.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

S obzirom na to da gradilišta redovno obilaze predsednici, ministri, gradonačelnici, da se uvere kako napreduju radovi, a pojedinim novinarima zameraju da oni to ne čine, nego "sedeći u redakciji lupaju po tastaturi i kritikuju one koji nešto rade", uputili smo se u Popučke u ponedeljak oko 13 časova, prvog dana marta, prvog radnog dana u nedelji na mesto koje je ozvaničeno za početak radova.

 

Na gradilištu buduće saobraćajnice u Privrednoj zoni na mestu gde je ozvaničen početak radova stoji gradilišna tabla, kamiona, bagera ili neke druge građevinske mašine nije bilo, a nije bilo ni radnika.

 

Nekoliko desetina metara dalje od gradilišne table, na livadi tragovi mehanizacije, prokopan kanal u dužini od pedesetak metara iz koga viri crevo ili kabl. Zaključujemo da su neki radovi počeli, ali i da su prekinuti.

Radovi na saobračajnici u Privrednoj zoni

Radovi na saobračajnici u Privrednoj zoni (Foto: Đorđe Đoković)

Zbog čega su radovi obustavljeni, da li to znači da ima nekih problema, pitali smo gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića? Odgovara da problema nema uz tvrdnju da "radova ima i da nisu prekinuti".

 

Na našu opasku da smo se upravo vratili iz Popučaka i da tamo nema radova, nema mehanizacije, nema radnika, Gojković kaže da se u petak čuo sa izvođačem radova i da mu je rečno da "ljudi rade" i da se "radovi odvijaju normalno!".

Buduća Privredna zona

Buduća Privredna zona (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnika smo podsetili da još uvek nismo dobili odgovore na pitanja koja smo postavili još na svečanom otvaranju gradilišta - kako se dogodilo to da se na trasi buduće saobraćajnice u Privrednoj zoni nađu delekovod i bandere, da li će neko snositi odgovornost za taj propust i koliko će građane Valjeva koštati izmeštanje dalekovoda i bandera?

 

Vrednost radova na izgradnji saobraćajnice sa infrastrukturom u Privrednoj zoni u Popučkama, koje finansiraju Ministarstvo privrede i Grad Valjevo, je 232,6 miliona dinara sa PDV-om. Nosilac posla na izgradnji saobraćajnice je valjevsko preduzeće "Autotransport".

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 58 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 58 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...