Info centar u holu Gradske uprave (foto: Đorđe Đokivić)
Info centar u holu Gradske uprave (foto: Đorđe Đokivić)
03.03.2021, 14:51

Otvoren Info centar za zapošljavanje i u Gradskoj upravi

č: | fb:

Sporazum o saradnji za realizaciju nove usluge "Sistema integrisanih informacija", potpisali su direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i gradonačenik grada Valjeva Lazar Gojković. 

 

Kako je rečeno nakon potpisivanja sporazuma, Valjevo je prvi grad u Srbiji u kome će početi sa funkcionisanjem Info centar za zapošljavanje. Info centar u holu Gradske uprave građanima će pružati iste informacije koje se mogu dobiti i u Nacionalnoj službi.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je informacij jedan od najvažnijih resursa, te će građani na ovom mestu moći da dobiju aktuelne i tačne informacije o obukama, slobodnim radnim mestima, prekvalifikacijama, ali i svim pitanjima vezanim za status zaposlenih  i nezaposlenih lica.

 

"Na taj način u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i srednjim stručnim školama, kao što su Tehnička i Ekonomska, mi se pripremamo za dolazak novih investitora. Svi smo spremni da odgovorimo zahtevima tržišta i mogu vam reći da je to osnovni argument zbog čega investitori slobodno mogu da započnu svoje poslovanje u Valjevu", poručio je Gojković.

Zoran Martinović i Lazar Gojković

Zoran Martinović i Lazar Gojković (Foto: Đorđe Đković)

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović izrazio je nadu da će Info centar biti otvoren i u drugim lokalnim samuopravama, jer zaista je važno da građani, kada završavaju neku od usluga u Gradskoj upravi, mogu istvremeno da vide i informacije o slobodnim radnim mestima, o nekim aktuelnim programima za zapošljavanje koji mogu da im omoguće brže zapošljavanje, ali i da omoguće neku subvenciju koju nudi Nacionalna služba za zapošljavanje ili grad Valjevo.

 

"Mi zaista sa ovom lokalnom samuopravom imamo dugogodišnju saradnju na realizaciji lokalnih – akcionih planova zapošljavanja i to je rezultiralo i jednom povoljnom slikom na tržištu rada, bez obzira na pandemiju, u kojoj poluje naša privreda već godinudana, stopa nezaposlenosti je još uvek ispod 10 posto, broj nezaposlenih lica na našoj evidenciji je gotovo identičan kao što je to bilo u istom periodu prethodne godine, pre pandemije. Najava dolaska novih investitora se očekuje i moraćemo zajednički da uložimo napore kako bismo adekvatno selektovali nezaposlena lica prema budućim poslodavcima i investitorima, zato je važno da ovaj Info centar bude još jedno mesto koje će ponuditi slobodna radna mesta i koje će dati pravu informaciju građanima Valjeva", rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare (Foto: Đorđe Đković)

Na pitanje novinara čime opravdavaju i da li je potrebno otvaranje Info centra u holu Gradske uprave s obzirom na to da takav Info centar postoji u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Valjevu, da li je to bespotreban dupli trošak, direktor Zoran Martinović odgovara da se otvaranjem Info centra u Gradskoj upravi "proširuje uloga Nacionalne službe za zapošljavanje".

 

"Ggrađani sada imaju informacije ne na jednom mestu nego i u Gradskoj upravi. Svakako da posao ne mogu završiti bez Nacionalne službe za zapošljavanje. Ovde će se slivati informcije, a kada ih građani vide za detaljnije će se svakako obratiti našoj službi", objasnio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

 

Odgovarajući na pitanje novinara koji strani investitor i kada dolazi u Valjevo, s obzirom na to da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio samo to da će ovog leta u Valjevu početi izgradnja "jedne fantastične nemačke fabrike za više od 500 zaposlenih", gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da ne može saopštiti ništa više od onoga što je rekao predsednik. Sudeći prema odgovoru gradonačelnika ni on ne zna koji investitor će i kada doći u Valjevo. "Kada budemo imali bližih informacija mi ćemo vam to sigurno na vreme dostaviti", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković. 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 6 sati 44 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 41 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 13 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara