Akcija Potpiši-Prodiši (foto: Kolubarske.rs)
Akcija Potpiši-Prodiši (foto: Kolubarske.rs)
13.03.2021, 10:11

Pauza u akciji "Potpiši-Prodiši" zbog pogoršanja epidemiloške situacije

č: | fb:

Organizarori akcije "Potpiši-Prodiši" saopštili su da do daljeg odlažu akciju prikupljanja potpisa za narodnu inicijativu kojom traže zabranu prodaje sirovog lignita, a koju su započeli pre dva dana na Gradskom trgu u Valjevu.

 

"Budući da se epidemiloška situacija u Srbiji pogoršava, te da su nadležni državni organi usvojili dodatne mere ograničavanja, organizatori akcije su doneli odluku da se odlože planirane aktivnosti kako bi se sačuvalo zdravlje građana i aktivista koji su prikupljali potpise. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim građankama i građanima koji su svojim potpisom podržali narodnu inicijativu proteklih dana", navode u saopštenju.

 

Dodaju da u ovom trenutku stavljaju zarez na ovu priču, odlažu prikupljanje potpisa za prvu priliku kad to bude izvodljivo. Javnost će blagovremeno obaveštavati o daljim planovima, a u međuvremenu pozivaju sve koji žele da se priključite inicijativi za prikupljanje potpisa u budućnosti da ih kontaktiraju. Navode da će uskoro biti objavljen tačan broj prikupljenih potpisa u svim gradovima u Srbiji. Sve liste sa potpisima će biti predate Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

 

Udruženje građana "Srbija u pokretu" pokrenulo je kampanju "Potpiši-Prodiši" kojom se traži zabrana prodaje sirovog lignita i prelazak na kvalitetnije vrste energenata.Jedan od glavnih ciljeva kampanje je pokretanje narodne inicijative i prikupljanje 30.000 potpisa građanakako bi se predlog zakona ušao u skupštinsku proceduru.

 

Narodnu inicijativu za zabranu prodaje sirovog lignita pokrenulo je udruženje "Srbija u pokretu", a pored Valjeva, sprovodi se i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu, Smederevu, Kragujevcu, Čačku, Boru, Užicu i Nišu.

 

Organizacije koje su se priključile ovoj inicijativi u borbi za čistiji vazduh su Irevolucija iz Valjeva, ProTok iz Smedereva, Odbranimo Teslu iz Pančeva, Dom omladine Bor, Lokalni odgovor i Odbor za ljudska prava iz Valjeva, inicijativa Vazduh nije roba iz Zrenjanina, Ekostraža i startup Taraba.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 20 sati 36 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...