Branko Ivković (foto: Kolubarske.rs)
Branko Ivković (foto: Kolubarske.rs)
24.03.2021, 07:04

Botovi SNS plaćeni po učinku

č: | fb:

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) otvorio je prvo poglavlje Bele knjige, koje sadrži dokaze o tome kako aktivisti Srpske napredne stranke prečicom dobijaju posao "botujući" po internet portalima i društvenim mrežama. Svaki pljuvački komentar, kao i hvalospev za Aleksandra Vučića, dobija određen broj bodova od kojih zavisi da li će dobiti posao u državnoj službi.

 

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, ovaj prljavi posao u okviru internet ili IT timova interesne grupacije zvane SNS, stvaranje lažne slike o državi koju su nam oteli, veoma je cenjen kod njihovih gospodara.

 

Predsednik valjevskog odbora SSP Branko Ivković je rekao da smo svi svesni da se sedište Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi u Hajduk Veljkovoj ulici, u prostorijama interesne grupacije zvane SNS.

 

- Tamo ni diplome ni bigrafije nisu važne, nije važno ni radno iskustvo niti znanje, samo je važno biti poslušni rob, koji bez pitanja izvršava dobijene zadatke. Tamo će njihovi "kandidati" biti ocenjivani i bodovani, i ako to budu "zaslužili" udeliće im neko radno mesto u državnom ili javnom sektoru, na kojima će ih plaćati iz naših džepova – rekao je Ivković.

 

Branko Ivković

Branko Ivković (Foto: Kolubarske.rs)

On je novinarima pokazao samo "jedan deo neoborivih dokaza iz kojih se može utvrditi kako funkcioniše naprednjačka parazitska gebelsovska mašinerija".

 

- Iz dokumentacije, koju smo dobili, saznali smo kako su organizovani njihovi internet timovi i kako se vrši bodovanje njihovih članova. Ti bodovi se sabiraju i na osnovu toga njihovi članovi dobijaju radna mesta od gospodara, ali i druge, kako to oni kažu, "privilegije". To je njihova konkursna dokumentacija za prijem u radni odnos! Dok vaša deca vredno uče, dok se sa njima radujete svakoj dobroj oceni, dok godinama sede na birou sa već požutelim diplomama, oni im otimaju radna mesta i bilo kakvu šansu da žive normalnim životom, darujući ih svojim robovima – rekao je Ivković.

 

Predsednik valjevskog odbora Stranke slobode i pravde je obajasnio princip rada IT timova Srpske napredne stranke.

 

- Šef tima obaveštava članove da je objavljena neka vest i daje smernice na koji način treba pisati komentare, ko se naziva izdajnikom, kome se vređa porodica i deca, ko je lopov i bitanga... Šef daje smernice i kako deliti objave ili tvitovati, napiše i koliko bodova se dobija za svaki od njih. Zatim kreće lavina njihovih ogavnih pisanija pod lažnim imenima i profilima, pohvalnih ili pogrdnih, zavisno na koga se vest odnosi. Nakon toga obaveza članova IT tima je da na grupi objave pod kojim su lažnim imenom objavili komentar. Tako oni skupljaju bodove i grade karijere – naveo je Ivković.

Dokumentacija o radu IT tima SNS

Dokumentacija o radu IT tima SNS

On je dodao da je princip rada isti za vesti i na državnom i lokalnom nivou, a što se tiče Valjeva, oni koji imaju zadatak da pišu komentare posebno su aktivni na portalima Vamedia i Kolubarske.rs, kao i na lokalnim FB grupama, što se vidi iz dokumentacije koju je od članova SNS dobila Stranka slobode i pravde.

Dokumentacija o radu IT tima SNS

Dokumentacija o radu IT tima SNS

 

Branko Ivaković je poručio sugrađanima da ne nasedaju na provokacije i da ne ulaze u besmislene rasprave sa lažnim profilima, jer je to gubljenje vremena.

 

On je najavio da će uskoro obelodaniti ko se krije iza tih lažnih profila i niknejmova, svaki član i šef tima ima ime i prezime, a imaju i oni večiti samozvani politički aktivisti, koji im revnosno pružaju svoje usluge u strahu da ne izgube radna mesta u državnim firmama, koje im je dala neka od prethodnih vlasti.

 

- Međutim, njihove obaveze prema gospodarima ne prestaju kada ih udome u neku državno ili javno preduzeće već nastavljaju da se bave istim prljavim poslom i na radnim mestima za koja i ne znaju kako se zovu. I dalje svoje sugrađane koji nisu pristali da budu kao oni nazivaju stokom, bandom, lopovima, izmišljaju i iznose bestidne laži. A njihovi gospodari ih za sve to plaćaju novcem iz naših džepova! Naravno, tu su i čuveni odlasci na mitinge podrške Vođi tokom radnog vremena, doduše, oni nisu ni dobili posao da bi radili već nastavili da i tamo služe njihovim gospodarima. Njihovi nadređeni, kao goniči robova, uredno vode evidenciju o tome ko je i koliko ispunio zacrtani plan i program. Bodre ih da brže, jače i bolje kuckaju po tastaturama jer i oni moraju da ispune plan i o tome izveste nadređene. Ukoliko je neko od članova tima neaktivan slede pretnje otkazima, snošenjem posledica, oduzimanjem privilegija koje su dobili od stranke – rekao je Ivković. 

 

Prema njegovim rečima dužnost članova IT tima ne iscrpljuje se samo sa "botovanjem po portalima" i skupljanjem bodova, već su dužni da izvršavaju i druge obaveze, jer kako se vidi iz dokumentacije, oni imaju i neke "specijalne zadatke", ali, najavio je Ivković, to će biti tema sledećeg poglavlja Bele knjige.

Dokumentacija o radu IT tima SNS

Dokumentacija o radu IT tima SNS

 

Objašnjavajući zbog čega su na dokumentaciji koju poseduju i koju su dostavili novinarima prekrili imena šefova i članova tih grupa, Ivković je rekao da to nisu učinili da bi nekoga zaštitili, nego zbog toga što imaju jasan plan kako da ih, kako se to sada popularno kaže, "vratimo na fabrička podešavanja i jednom zauvek oteramo iz naših života!".

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako je Stranka slobode i pravde došla do ove dokumentacije, Branko Ivković kaže da do toga nisu došli operativnim radom niti su je dobili od insajdera.

 

- Jednostavno su nam se obratili ljudi, članovi SNS. To su dve grupe ljudi, jedna je razočarana neispunjenim obećanjima, a druga grupa je ona koja ne želi više da bude ponižavana. Ali, svi su došli sa istom željom - da srušimo sistem zla! – rekao je.

 

Predsednik valjevskog odbora SSP Branko Ivković je, otvarajući prvo poglavlje Bele knjige na konferenciji za novinare, poručio da građani ne samo da imaju pravo već moraju da znaju kako funkcioniše sistem zla koji je izgradila interesna grupacija zvana Srpska napredna stranka.

 

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 36 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...