Potpisivanje ugovora (foto: www.ekologija.gov.rs)
Potpisivanje ugovora (foto: www.ekologija.gov.rs)
26.03.2021, 07:32

Ministarstvo životne sredine za Valjevo opredelilo 84 miliona dinara

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je u Beogradu potpisao ugovor sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović za finansiranje zamene kotlova u javnim ustanovama i ložišta u domaćinstvima, s ciljem prelaska na ekološki čistije energente, kao i za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja javnih površina, objavljeno je na zvaničnoj internet prezentaciji Valjeva.

 

Od ukupno 210 miliona dinara, koliko je Ministarstvo životne sredine opredelilo za 22 lokalne samouprave, Valjevo je dobilo 80 miliona dinara za kompletnu zamenu kotlova u Toplani i još četiri miliona za pošumljavanje, odnosno ozelenjavanje javnih površina.

 

- Danas nastavljamo da potpisujemo ugovore kako bi lokalnim samoupravama što pre stavili na raspolaganje sredstva za ulaganje u nove kotlarnice, bilo gradske ili za domaćinstva, i u nove sadnice, jer je to jedan od najboljih načina da sledeću grejnu sezonu sačekamo sa znatno smanjenim aerozagađenjem koje dolazi iz ovih izvora – rekla je Irena Vujović.

 

Ona je čestitala svim lokalnim samoupravama na dobro pripremljenim projektima i pozvala ih da spremaju nove, za naredne konkurse Ministarstva.

 

Ministarka je najavila da će u narednom periodu raspisati konkurse i za eko parkove i pozvala sv elokalne samouprave da spreme projekte i da konkurišu za sredstva.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 18 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...