Desankin venac (foto: Đorđe Đokovi)
Desankin venac (foto: Đorđe Đokovi)
27.03.2021, 11:52

"Sat za našu planetu"

č: | fb:

Društvo istraživača "Vladimir Mandić – Manda", u saradnji sa gradom Valjevom, i ove godine organizuje manifestaciju "Sat za našu planetu", koja se održava na globalnom nivou i ima za cilj da skrene pažnju na veliki problem svetlosnog zagađenja. 

 

"Pokreni se za Planetu" slogan je ovogodišnje ekološke akcije, koja se organizuje kao podsetnik ljudima da je neophodno da se hitno pokrenu i promene ponašanje, kako bi se ublažile klimatske promene.

 

Akcija će biti organizovana u subotu, 27. marta na platou Centra za kulturu u 20.00 časova i trajaće do 21.00 čas. 

 

Društvo istraživača "Vladimir Mandić – Manda" i grad Valjevo poziva sve sugrađane da, kao i prethodnih godina, na što više lokacija u gradu isključe osvetljenje i time omoguće da i naš grad dospe na listu od preko 7000 gradova u kojima se širom sveta organizuje ovaj događaj.

 

Za ovogodišnji "Sat za našu planetu", predlog lokacija na kojima će biti ugašeno osvetljenje je sledeći: Centar za kulturu Valjevo park prekoputa Centra za kulturu, Muselimov konak, Desankin veneac, pešačka zona – Knez Miloševa i bašta Doma vojske.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 20 sati 57 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...