Registracija Prijava preko FB
Kafić (foto: Đorđe Đoković)
Kafić (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2021, 06:34

Od danas nove mere: bašte kafića mogu da rade

č: | fb:

Bitna novina jeste da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen imaju jedinstveno radno vreme od 6 do 22 časa, a ugostiteljskim objektima sa baštom od danas je dozvoljen rad isključivo na otvorenom.


Nove mere za suzbijanje epidemije, koje je predložio Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19, a usvojila Vlada Srbije, važe od ponedeljka, 5. aprila, u 6 časova ujutro.

 

Krizni štab za suzbijanje epidemije predložio je da svim objektima i ustanovama kojima je rad po važećim zaštitnim merama dozvoljen, od danas, 5. aprila, radno vreme produži na period od 6 časova ujutru do 22 časa.

 

Vlada Srbije je saopštila da će ugostiteljskim objektima sa baštom od danas rad biti dozvoljen isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Živa muzika u baštama je zabranjena, a kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića, bez obzira da li imaju ili nemaju baštu. Dostava hrane ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

 

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

 

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

 

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni. Vlada Srbije napominje da će od danas ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

 

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije veterinarske ambulante i slično mogu raditi non stop svakoga dana, kao i do sada.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 5 sati 28 minuta

U Valjevu 22 novozaraženih

U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 39, od toga u Valjevu 22, hospitalizovano je 68 kovid pacijenta, deset je na respiratoru. Testirano je 228 na teritoriji Kolubarskog okruga, od toga u Kovid...  · 1 komentar