Kafić (foto: Đorđe Đoković)
Kafić (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2021, 06:34

Od danas nove mere: bašte kafića mogu da rade

č: | fb:

Bitna novina jeste da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen imaju jedinstveno radno vreme od 6 do 22 časa, a ugostiteljskim objektima sa baštom od danas je dozvoljen rad isključivo na otvorenom.


Nove mere za suzbijanje epidemije, koje je predložio Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19, a usvojila Vlada Srbije, važe od ponedeljka, 5. aprila, u 6 časova ujutro.

 

Krizni štab za suzbijanje epidemije predložio je da svim objektima i ustanovama kojima je rad po važećim zaštitnim merama dozvoljen, od danas, 5. aprila, radno vreme produži na period od 6 časova ujutru do 22 časa.

 

Vlada Srbije je saopštila da će ugostiteljskim objektima sa baštom od danas rad biti dozvoljen isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Živa muzika u baštama je zabranjena, a kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića, bez obzira da li imaju ili nemaju baštu. Dostava hrane ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

 

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

 

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

 

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni. Vlada Srbije napominje da će od danas ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

 

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije veterinarske ambulante i slično mogu raditi non stop svakoga dana, kao i do sada.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 42 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 19 sati 49 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 18 sati 57 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara