Registracija Prijava preko FB
Vakcinacija u Grand hotelu (foto: Đorđe Đoković)
Vakcinacija u Grand hotelu (foto: Đorđe Đoković)
07.04.2021, 09:20

Počela vakcinacija bez prethodne prijave

č: | fb:

Na vakcinalnom punktu Doma zdravlja u Grand hotelu svaki dan od 14 časova građani će bez ranije prijave moći da se vakcinišu prvom dozom "Sinofarma". Istovremeno će narednih dana prvu dozu "Sinofarma" dobiti i građani koji su se prijavili preko e-uprave, u terminima koji im budu dostavljeni SMS i imejlom. Paralelno će se, prema zakazanim terminima, odvijati i prijem druge doze (tzv. revakcinacija), saopšteno je iz Doma zdravlja.

 

Radno vreme vakcinalnog mesta "Grand" je od 8 do 20 časova. Preporuka je da građani bez prijave dođu u popodnevnim satima, kako bi se izbegle gužve.

Vakcinacija u holu Centra za kulturu

Vakcinacija u holu Centra za kulturu (Foto: Kolubarske.rs)

 

I Opšta bolnica Valjevo od danas imunizuje građane bez prethodne prijave

 

Građani koji nisu prijavljeni moćiće da se vakcinišu i u holu Centra za kulturu. Opšta bolnica Valjevo sprovodi imunizaciju građana vakcinom kineskog proizvođača "Sinofarm", od srede 7. aprila, od 8 časova, narednih 14 dana. Kako se ne bi stvarale gužve, prema dnevnim planovima, dnevno će biti vakcinisano po 30 zainteresovanih.

 

Ukoliko građani pokažu veće interesovanje svakako će im biti omogućeno da prime dozu vakcine, saopšteno je iz Opšte bolnice Valjevo.

 

U subotu vakcinacija na seoskom području

 

U toku su organizacione pripreme za imunizaciju na seoskom području. Prva akcija će biti u subotu 10. aprila od 9 časova u selu Miličinica, u zgradi škole. Preko Mesne zajednice za vakcinaciju se prijavilo stotinak meštana tog kraja, a mogu doći i drugi zainteresovani žitelji. Mobilna ekipa će vakcinu dati u nekoliko domaćinstva čiji članovi iz zdravstvenih razloga ne mogu doći na punkt za imunizaciju.

 

Od četvrtka 8. aprila ekipe Službe kućne nege i lečenja i Polivalentne patronaže nastavljaju sa davanjem prvih doza u kućnim uslovima, na širem gradskom i seokom području, po već formiranim spiskovima građana koji su se prijavili preko e-uprave. U međuvremenu realizuju revakcinaciju građana koji su na taj način ranije primili prvu dozu.

 

U svim nabrojanim aktivnostima radi se o imunizaciji kineskom vakcinom "Sinofarm", koja je najpogodnija za transport i čuvanje.

 

Dom zdravlja Valjevo je na vakcinalnom mestu u hotelu "Grand" i u kućnim uslovima do sada utrošio 26.282 doze. Obe doze primilo je 12.235 osoba, a prvu 14.047. Opšta bolnica je u holu Centra za kulturu vakcinisala 1.435, a revakcinisala 1.317 građana. Brojke govore da u Valjevu trenutno blizu dve hiljade građana treba da primi drugu dozu vakcina protiv koronavirusa.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 57 minuta

U Valjevu 22 novozaraženih

U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 39, od toga u Valjevu 22, hospitalizovano je 68 kovid pacijenta, deset je na respiratoru. Testirano je 228 na teritoriji Kolubarskog okruga, od toga u Kovid...  · 1 komentar