Đaci (ilustracija) (foto: DjordjeDjokovic)
Đaci (ilustracija) (foto: DjordjeDjokovic)
08.04.2021, 06:57

Smanjuje se broj zaraženih u školama i vrtićima

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u periodu od 17. do 29. marta, u sedam valjevskih osnovnih škola obolelo je 14 učenika i troje zaposlenih, dok je u šest srednjih škola obolelo devetoro učenika i troje zaposlenih. U Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" pozitivnih na koronavirus bilo je dvoje zaposlenih i troje mališana.

 

Sudeći prema ovim podacima Zavoda za javno zdravlje smanjuje se broj obolelih u školama i vrtićima. Recimo da je u periodu od 1. februara do 17. marta u valjevskim osnovnim i srednjim školama, i u vrtićima, ukupno bilo 54 obolelih zaposlenih i 50 učenika i predškolaca, dok je u periodu od 17. do 29. marta pozitivnih na koronavirus bilo ukupno osmoro zaposlenih i 26 učenika i predškolaca.

 

U periodu od 17. do 29. marta, u četiri valjevske firme evidentirano je 108 obolelih od Covid-19, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje. Najviše zaraženih, u tom periodu, je bilo u fabrici Krušik i Kovačkom centru, ukupno 63 radnika, u Gorenju 28, Valiju devet i Vegi osam, dok u drugim firmama nije bilo pozitivnih na koronavirus. 

 

U Opštoj bolnici Valjevo je bilo 11 obolelih od Covid-19, u Osnovnom sudu osmoro, u Domu zdravlja sedmoro, dok je u Gradskoj upravi dvoje zaposlenih bilo zaraženo koronavirusom. U policiji i vojsci u periodu od 17. do 29. marta nije bilo zaraženih.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje ukupan broj laboratorijski potvrđenih obolelih u Valjevu od početka epidemije je 10096, izlečeno je 6838, umrlo je 200 pacijenata.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 16 sati 32 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 29 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara