Registracija Prijava preko FB
Đaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Đaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
08.04.2021, 06:57

Smanjuje se broj zaraženih u školama i vrtićima

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u periodu od 17. do 29. marta, u sedam valjevskih osnovnih škola obolelo je 14 učenika i troje zaposlenih, dok je u šest srednjih škola obolelo devetoro učenika i troje zaposlenih. U Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" pozitivnih na koronavirus bilo je dvoje zaposlenih i troje mališana.

 

Sudeći prema ovim podacima Zavoda za javno zdravlje smanjuje se broj obolelih u školama i vrtićima. Recimo da je u periodu od 1. februara do 17. marta u valjevskim osnovnim i srednjim školama, i u vrtićima, ukupno bilo 54 obolelih zaposlenih i 50 učenika i predškolaca, dok je u periodu od 17. do 29. marta pozitivnih na koronavirus bilo ukupno osmoro zaposlenih i 26 učenika i predškolaca.

 

U periodu od 17. do 29. marta, u četiri valjevske firme evidentirano je 108 obolelih od Covid-19, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje. Najviše zaraženih, u tom periodu, je bilo u fabrici Krušik i Kovačkom centru, ukupno 63 radnika, u Gorenju 28, Valiju devet i Vegi osam, dok u drugim firmama nije bilo pozitivnih na koronavirus. 

 

U Opštoj bolnici Valjevo je bilo 11 obolelih od Covid-19, u Osnovnom sudu osmoro, u Domu zdravlja sedmoro, dok je u Gradskoj upravi dvoje zaposlenih bilo zaraženo koronavirusom. U policiji i vojsci u periodu od 17. do 29. marta nije bilo zaraženih.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje ukupan broj laboratorijski potvrđenih obolelih u Valjevu od početka epidemije je 10096, izlečeno je 6838, umrlo je 200 pacijenata.

 

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 5 sati 19 minuta

U Valjevu novozaraženih 49

Od posledica koronavirusa u Lajkovcu je preminula još jedna osoba. U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 72, od toga u Valjevu 49, testirano je 175 na teritoriji Kolubarskog okruga....  · 3 komentara

Masa i Anja Radojević (foto: PK Valis)
Na mitingu "11. april Grand prix" Pre 12 sati 46 minuta

Sestre Radojević do novih medalja

Plivačice valjevskog Plivačkog kluba "Valis" Maša i Anja Radojević okitile su se medaljama na međunarodnom plivačkom mitingu "11. april Grand prix". Učestvovalo je 50 klubova sa 850 plivača, među...  · 2 komentara