Đaci (ilustracija) (foto: DjordjeDjokovic)
Đaci (ilustracija) (foto: DjordjeDjokovic)
08.04.2021, 06:57

Smanjuje se broj zaraženih u školama i vrtićima

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u periodu od 17. do 29. marta, u sedam valjevskih osnovnih škola obolelo je 14 učenika i troje zaposlenih, dok je u šest srednjih škola obolelo devetoro učenika i troje zaposlenih. U Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" pozitivnih na koronavirus bilo je dvoje zaposlenih i troje mališana.

 

Sudeći prema ovim podacima Zavoda za javno zdravlje smanjuje se broj obolelih u školama i vrtićima. Recimo da je u periodu od 1. februara do 17. marta u valjevskim osnovnim i srednjim školama, i u vrtićima, ukupno bilo 54 obolelih zaposlenih i 50 učenika i predškolaca, dok je u periodu od 17. do 29. marta pozitivnih na koronavirus bilo ukupno osmoro zaposlenih i 26 učenika i predškolaca.

 

U periodu od 17. do 29. marta, u četiri valjevske firme evidentirano je 108 obolelih od Covid-19, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje. Najviše zaraženih, u tom periodu, je bilo u fabrici Krušik i Kovačkom centru, ukupno 63 radnika, u Gorenju 28, Valiju devet i Vegi osam, dok u drugim firmama nije bilo pozitivnih na koronavirus. 

 

U Opštoj bolnici Valjevo je bilo 11 obolelih od Covid-19, u Osnovnom sudu osmoro, u Domu zdravlja sedmoro, dok je u Gradskoj upravi dvoje zaposlenih bilo zaraženo koronavirusom. U policiji i vojsci u periodu od 17. do 29. marta nije bilo zaraženih.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje ukupan broj laboratorijski potvrđenih obolelih u Valjevu od početka epidemije je 10096, izlečeno je 6838, umrlo je 200 pacijenata.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 39 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 15 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara