Potpisivanje peticije prodiši na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Potpisivanje peticije prodiši na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
19.04.2021, 10:07

Nastavak akcije "Potpiši-Prodiši"

č: | fb:

Akcija "Potpiši-Prodiši" biće nastavljena danas u 12.30 časova na štandu na Gradskom trgu, saopštili su organizatori udruženja iRevolucija, Lokalni odgovor i Odbor za ljudska prava.

 

Kako se navodi, potpisivanje narodne incijative za zabranu korišćenja prljavog, sirovog lignita trajaće do nedelje 26. aprila na Gradskom trgu gde će biti postavljen štand svakog dana od 12 do 17 časova.

 

Prema rečima organizatore inicijativa treba da omogući da Narodna Skupština Republike Srbije usvoji Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha kojim će biti zabranjena prodaja sirovog lignita, ogrevnog materijala najslabijeg kategorije, koji je najznačajniji izvor zagađenja vazduha u Valjevu i u Srbiji.

 

Narodnu inicijativu za zabranu prodaje sirovog lignita pokrenulo je udruženje "Srbija u pokretu" a pored Valjeva, realizuje se i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu, Smederevu, Kragujevcu, Čačku, Boru, Užicu i Nišu. Aprilska akcija je nastavak kampanje koja je započeta u martu, ali je morala biti odložena zbog pogoršanja epidemiloške situacije u Srbiji.

 

Organizatori akcije "Potpiši-Prodiši" pozivaju građanke i građane Valjeva da budu solidarni sa žiteljima drugih gradova u Srbiji kako bi  zajednički prikupili 30 hiljada potpisa da bi narodna inicijativa bila punovažna.

 

"Potpis svakog od nas može sačuvati jedan ljudski život i zdravlje koje su ugroženi zagađenim vazduhom", poručuju u saopštenju udruženja iRevolucija, Lokalni odgovor i Odbor za ljudska prava, organizatori akcije u Valjevu.

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 31 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...