Potpisivanje peticije prodiši na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Potpisivanje peticije prodiši na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
19.04.2021, 10:07

Nastavak akcije "Potpiši-Prodiši"

č: | fb:

Akcija "Potpiši-Prodiši" biće nastavljena danas u 12.30 časova na štandu na Gradskom trgu, saopštili su organizatori udruženja iRevolucija, Lokalni odgovor i Odbor za ljudska prava.

 

Kako se navodi, potpisivanje narodne incijative za zabranu korišćenja prljavog, sirovog lignita trajaće do nedelje 26. aprila na Gradskom trgu gde će biti postavljen štand svakog dana od 12 do 17 časova.

 

Prema rečima organizatore inicijativa treba da omogući da Narodna Skupština Republike Srbije usvoji Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha kojim će biti zabranjena prodaja sirovog lignita, ogrevnog materijala najslabijeg kategorije, koji je najznačajniji izvor zagađenja vazduha u Valjevu i u Srbiji.

 

Narodnu inicijativu za zabranu prodaje sirovog lignita pokrenulo je udruženje "Srbija u pokretu" a pored Valjeva, realizuje se i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu, Smederevu, Kragujevcu, Čačku, Boru, Užicu i Nišu. Aprilska akcija je nastavak kampanje koja je započeta u martu, ali je morala biti odložena zbog pogoršanja epidemiloške situacije u Srbiji.

 

Organizatori akcije "Potpiši-Prodiši" pozivaju građanke i građane Valjeva da budu solidarni sa žiteljima drugih gradova u Srbiji kako bi  zajednički prikupili 30 hiljada potpisa da bi narodna inicijativa bila punovažna.

 

"Potpis svakog od nas može sačuvati jedan ljudski život i zdravlje koje su ugroženi zagađenim vazduhom", poručuju u saopštenju udruženja iRevolucija, Lokalni odgovor i Odbor za ljudska prava, organizatori akcije u Valjevu.

 

 

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 3 sati 34 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 46 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 5 sati 7 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...