Nalepnice na ulazu u Gradsku kuću (foto: Darija Ranković)
Nalepnice na ulazu u Gradsku kuću (foto: Darija Ranković)
05.09.2014, 13:15

„Zbog nivoa kulture i poštovanja propisa“

č: | fb:

Znaci zabrane, koji upozoravaju kako se ne sme ući u Gradsku kuću, nedavno su nalepljeni na oba ulaza-službeni i za građane. Nalepnice upozoravaju da nema ulaza sa sendvičem, cigaretom, flašom i čašom, pištoljem, kućnim ljubimcem, u šortsu i kupaćem kostimu. Može biti da su nalepnice neophodne, po propisima i zakonu, ali su ružne i besmislene. Na kodeks ponašanja i oblačenja moglo se upozoriti ili skrenuti pažnja i na drugi način. Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić objašnjava da su ovakve nalepnice neophodne kako bi se građanima skrenula pažnja na kodeks ponašanja.

- Ove nalepnice, praktično olakšavaju građanima i daju im informaciju na ovako slikovit način kako i pod kojim pravilima - kodeksu ponašanja mogu da ostvare svoje pravo. To je uobičajena praksa kod svih javnih službi i ustanova u našem gradu, ali i kod Ministarstava i drugih republičkih institucija. U našim pravilnicima, od ranije su regulisana sva ta pravila, a sada smo pokušali sugrađanima i slikovito da skrenemo pažnju na neke stvari koje mi, kao Grad ne možemo tolerisati, a sve u cilju nekog nivoa kulture i poštovanja zakonskih propisa koji mi moramo da sprovedemo – kaže Vujić Subotić.

Aleksandar Vujić Subotić

Aleksandar Vujić Subotić (Foto: Đorđe Đoković)

Da li to što je Gradska uprava odlučila da red zavede nalepnicama zabrane znači da su građani dolazili u kupaćem kostimu, sa kućnim ljubimcima, naoružani, sa sendvičem u ruci i pušili hodnikom? Vujić Subotić odgovara:

- Građani ne rade to iz loše namere. Jednostavno, njima nije skretana pažnja na direktan način da ne mogu tako da dolaze i da se takvo ponašanje neće tolerisati, jer ovo je ipak javna institucija prema kojoj građani treba da imaju jedan nivo poštovanja. Ova mera samo pomaže građanima da ne bi doživeli neprijatnost i, eventualno, bili vraćeni zbog nepoštovanja pravila. Jednostavno, ovim nalepnicama skrećemo pažnju građanima na kodeks ponašanja - objašnjava načelnik.

S obzirom na to da su nalepnice i na službenom ulazu, da li to znači da se skreće pažnja na kodeks ponašanja i zaposlenima? Vujić Subotić nije odgovorio konkretno, ali su nalepnice tu da upozore i zaposlene.

- Zaposleni u prvom redu treba da daju primer svojim sugrađanima u vidu tih pravila ponašanja, tako da kod njih ne trba uopšte postavljati takvo puitanje - zaključuje načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić.

Aktuelno

Mountain Music Fest  (MMF) (foto: Đorđe Đoković)
Sedmo izdanje Pre 16 sati 12 minuta

Mountain Music Fest ovog vikenda na Divčibarama

Sedmo izdanje Mountain Music Festa (MMF) biće održano ovog vikenda, od 12. do 14. avgusta na Divčibarama. Nastupiće 20 izvođača domaće i regionalne muzičke scene. Program za posetioce različitih...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 10.08.2022

"Bilo kakva da je, moja je!"

Šta znači biti "za svoju zemlju" odnosno "svoj narod", što je zahtev za koji se obično smatra nečim o čemu nema spora? (Pa ni razmišljanja). Za zemlju geografski ili demografski, za teritoriju ili...  · 1 komentar