Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
24.04.2021, 06:58

Novac i za tri firme iz Mekenzijeve 79 i za televiziju prvog čoveka niških naprednjaka...

č: | fb:

Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojša Petronić potpisao je rešenje o raspodeli 7,8 miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

 

Komisija je ocenila da će, od 39 pristiglih na konkurs, u ovoj godini iz gradskog budžeta biti sufinansirano 16 projekata iz, kako je naznačeno u konkursu, oblasti javnog informisanja.

 

U podeli novca iz budžeta Valjeva za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, i ove poput prošle godine, najviše novca su dobili valjevska "Vujić" televizija i tri beogradske kompanije, čije sedište ove godine nije tamo gde je bilo lane u Ulici Majke Jevrosime 29/9, nego je u Mekenzijevoj 79. Ova četiri medija dobila su ukupno 4,05 miliona, od toga 2,6 miliona dinara opredeljeno je "Vujić" televiziji za projekat "Da dođeš u naš grad".

 

Informativno preduzeće Radio Valjevo doo Beograd, Ulica Mekenzijeva 79, čiji je direktor Zoran Majdak član SNS, za projekat "Kad dođeš u Valjevo" dobilo je 800.000 dinara. Beogradsko preduzeće In Network solution, koje je vlasnik Radio Valjeva i portala Kolubarski.info, sa sedištem na istoj adresi Ulica Mekenzijeva 79, Beograd i sa istim direktorom Zoranom Majdakom, dobilo je 400.000 dinara za projekat "Bez prepreka". Na adresi Mekenzijeva 79, Beograd nalazi se i TV Super-Sat communication, osnovana u junu prošle godine, koja je za projekat "Gradske teme" dobila 250.000 dinara.

  

Novac iz budžeta grada Valjeva dobile su još dve beogradske kompanije i po jedna iz Niša i Šapca

 

Beogradsko preduzeće Srbija Danas doo za projekat "Život u Valjevu" dobilo je pola miliona dinara, isto toliko novca za projekat "Valjevo – šansa za turizam u kovidu" dobila je Adria Media Magazine doo, koja je u vlasništvu Igora Žeželja, vlasnika Kurira. Šabačka Agencija MR Media za projekat "Male priče velikog Valjeva" dobila je 150.000 dinara.

 

Preduzeće Kopernikus Cable Network iz Niša za projekat "Idemo u Valjevo" dobilo je 500.000 dinara. Inače, Kopernikus Cable Network, u čijem je vlasništvu Kopernikus televizija, pripada preduzeću Twinel d.o.o. iz Niša, Zvezdana Milovanovića, poverenika SNS-a za Niš.

 

Pored "Vujić" televizije novac za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja dobilo je još osam valjevskih preduzeća i preduzetnika. Televiziji Valjevo plus opredeljeno je 800.000 dinara za projekat "Potencijali valjevskog kraja",  Veb portal Vamedia Slavica Savić Vujanac PR, za projekat "Ženske brazde" dobila je 400.000 dinara, Radio 014 dobio je 250.000 dinara za projekat "Dan za ekologiju".

 

Za projekat "UdahnimO2 – druga faza", Bojan Jovanović PR Agencija za izradu veb portala "Titan web design", osnivač portala Valjevskaposla.info, dobio je 150.000 dinara. Identičan iznos pripao je Ivici Markoviću PR Agencija za izradu veb portala Tower za projekat "Sve o COVID VAkcinaciji". Inače, Ivica Marković je ujedno i odgovorni urednik portala Valjevskaposla.info.

 

Studio za ples i zabavu Studio M, Ljubiša Milutinović, preduzetnik, za projekat "Nestrpljivi snovi – deca su naša nada" dobio je 150.000 dinara. Nenad Kudić PR atelje za oblikovanje i izradu predmeta od drveta Jelena ART JK Valjevo Va 014 info, za projekat "Poštovanje različitosti i širenje kulture ljudskih prava" dobio je 100.000 dinara, isto toliko i Radio pravoslavne eparhije valjevske "Istočnik" za projekat "Od Nikole do Svetog Nikolaja".

  

Komisija

  

Tročlanu Komisiju za izbor projekata iz oblasti javnog informisanja, koji će biti sufinansirani iz budžeta Valjeva, činili su: Igor Kostić, član Udruženja radio stanica RAB Srbija; odgovorna urednica portala Zeleni minuti.rs i Pančevomojkraj.rs Violeta Jovanov Peštanac kao predstavnik Udruženja elektronskih medija Comnet, i Danijela Ivanković, urednica TV Zona plus iz Niša. Inače, vlasnik TV Zona plus je Nikola Gašić, mlađi sin načelnika Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića.

  

Među projektima koje je Komisija v.d. načelnika Gradske uprave predložila da ne budu sufinansirani iz budžeta Valjeva, su i projekti nekoliko valjevskih portala, televizije, udruženja…

  

Neki od projekata koji su odbijeni:

  

  • "Budžet grada Valjeva u fokusu", Kolubarske.rs
  • "Sve o javnim nabavkama", Veb portal Patakonline
  • "Valjevo za vreme pandemije – naučene lekcije", RTV Marš
  • "O primenu antikorupcijskih propisa u gradu Valjevu", Udruženje "Dijalog"
  • "Poštovani predsedniče Aleksandre Vučiću, pomozite deci i sportistima Valjeva da dosanjaju svoj san i konačno dobiju halu sportova umesto najavljene "kutije za cipele", Dragan Ilić PR Agencija za odnose da javnošću. 

 

Sudeći po naslovima mnogih projekata koji su "prošlli" na ovogodišnjem konkursu, komisija, osim što je izabrala tri kompanije na istoj beogradskoj adresi, na čelu dve je član SNS, pet beogradskih preduzeća i jednu Nišku TV u vlansištvu prvog čoveka niških naprednjaka, odlučila se za sufinansiranje promocije Valjeva.

 

"Kad dođeš u Valjevo", "Da dođeš u naš grad", "Potencijali valjevskog kraja","Male priče velikog Valjeva", "Život u Valjevu", "Valjevo – šansa za turizam u kovidu", "Idemo u Valjevo", samo su neki od projekata koji su prošli na Konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, podizanja kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina na teritoriji grada Valjeva u 2021. godini.

 

 

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 57 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 7 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara